'Grensverleggers' is een 9-delige interviewserie van vpro.nl met creatieve makers die buiten de gebaande paden treden.

Cevahir Varan en Rowan Blijd

vpro.nl interviewt culturele makers die buiten de gebaande paden treden

VPRO.nl gaat in gesprek met diverse jonge creatieve makers. Alle longreads zijn hier te lezen. Van artiesten tot kunstenaars en wetenschappers. Deze 9-delige serie gaat diverse vakgebieden langs.

sinan can

Sinan Can, onderzoeksjournalist en documentairemaker bij BNNVARA. Bekend van onder meer 'De Arabische Storm' en 'Bloedbroeders'.

justine van de beek en anne ardon

Justine en Anne, de zelfbenoemde 'twitterfeministen' hebben een andere aanpak dan de traditionele feministen.

reza kartosen-wong

Reza Kartosen-Wong promoveerde onlangs met zijn onderzoek naar de consumptie van populaire cultuur door jonge Aziatische Nederlanders.

jasmijn schrofer

Filmmaker Jasmijn Schrofer maakte furore met haar afstudeerfilm Tarikat, waarin ze een Islamitisch gebedsritueel in beeld bracht.

quinsy gario

Kunstenaar Quinsy Gario wordt naar eigen zeggen onterecht activist genoemd.
 

hélène christelle munganyende

Hélène Christelle Munganyende kwam op jonge leeftijd vanuit Rwanda naar Nederland en heeft samen met andere vrouwen van kleur de stichting IAMSHERO opgericht.

thiëmo heilbron

Thiëmo Heilbron is bioloog en directeur van Fawaka Nederland, een organisatie die meer diversiteit binnen de duurzaamheidswereld wil brengen.

karsu dönmez

Karsu Dönmez is pianist, arrangeur en tekstschrijver en won onlangs de Edison Jazz Award.

Valentijn de Hingh

Valentijn De Hingh werd op zeer jonge leeftijd bekend door de documentaire Valentijn, waarin haar transitieproces werd gevolgd. Afgelopen zomer was ze ambassadrice op de Gay-Pride van Amsterdam.