'Oude Liefde, Jonge Harten' is een webserie over lang gekoesterde herinneringen en oude liefdesverhalen, die door middel van animatie, stop-motion en poppenspel worden uitgebeeld in een reeks korte films. De serie is een samenwerking tussen talentvol programmamaker Jesse de Vries, de VPRO en 3LAB.

Praktische informatie

Check Oude Liefde, Jonge Harten op www.facebook.nl/oudeliefdejongeharten voor meer informatie over de webserie en het gehele maakproces. Oude Liefde, Jonge Harten was in de zomer van 2016 te zien op www.npo3lab.nl.

Over Oude Liefde, Jonge Harten

De VPRO stimuleert jong talent, de VPRO ondersteunt Oude Liefde Jonge Harten.

Om dit project te realiseren heeft de VPRO naast de eerste €10.000, tijd, kennis, ervaring en een werkplek ter beschikking gesteld. Zo ondersteunt de VPRO jong talent en nieuwe vormen van media. Dit project komt tot stand met 3LAB: het talentenplatform van de NPO.

Senioren halen tijdens een interview herinneringen op over romantiek en het vinden van ware liefde in vroegere tijden. Jonge kunstenaars beelden elk één van die verhalen uit, vanuit hun eigen discipline. Er ontstaan zo drie films van vijf minuten, waarin de interviews van de senioren naar beeld worden vertaald door middel van bijzondere kunstvormen. De kunstenaars hoeven zich maar aan één simpele regel te houden: de senioren zijn de vertellende stem onder hun eigen film en komen op belangrijke momenten terug in beeld.

De Makers

3Lab

3LAB is dé plek voor talentontwikkeling van de publieke omroep. Op 3LAB vind je nieuwe verfrissende programma’s gemaakt door talentvolle jonge makers. We ondersteunen talenten bij het realiseren van hun plannen en willen daarbij zowel qua inhoud als vorm vernieuwen: webseries, (interactieve) films, videoclips, journalistieke programma’s, documentaires, quizzen en talkshows. Het begint online en we zenden vervolgens de beste programma's ook uit op NPO3. Kijk voor de laatste programma's op www.npo3lab.nl.

Jesse de Vries

Jesse de Vries is in 2013 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht als theater- en scenarioschrijver. Sinds oktober 2015 werkt Jesse samen met 3LAB aan Oude Liefde, Jonge Harten, zijn eerste project als programmamaker. Door intensief samen te werken met de kunstenaars maakt Jesse een webserie die onconventionele kunstuitingen combineert met een herkenbare vertelvorm en daarmee de verbeelding prikkelt. Waar de kunstenaars zorgen voor de beelden, staat Jesse garant voor de verhalen. Hij streeft er naar een webserie te maken die buiten de gebruikelijke paden treedt en daarmee iets bijzonders durft te zijn.