#selfember

deel je selfie: het is #selfember!

afleveringen

We hebben tegenwoordig een ongeremde behoefte onszelf te etaleren – tenminste, als je naar de hoeveelheid selfies kijkt die we nemen en delen. Is dat narcisme of ligt er iets anders aan ten grondslag?

iedereen een ster?

De VPRO onderzoekt sterrengedrag in het alledaagse leven. Willen we ons allemaal mooi vereeuwigd zien en dat delen met zoveel mogelijk mensen? Kijken we het liefst door een instagram-bril naar onszelf en ons leven – glamoureuzer dan het in werkelijkheid is? Is onze online identiteit belangrijker geworden dan onze offline identiteit?

#selfember maakt deel uit van een productie in het sterrennummer van de VPRO Gids over de oprukkende celebritycultuur, de verschillende uitingen daarvan en wat deze cultuur met mensen individueel en een samenleving als geheel doet.

deel je selfie

Hiervoor hebben we zo veel mogelijk selfies nodig. Deel jouw selfie via Twitter met #selfember #vpro. Of mail hem naar selfie@vpro.nl. Zo kom je met je foto op deze pagina en maak je kans op nog meer roem in het kerstnummer van de VPRO Gids, geheel gewijd aan het thema Sterren.  

winnen! hebben!

De vijf beste inzendingen, te beoordelen door een zelfingenomen doch vakkundige jury, winnen een mok met eigen selfie erop. 

zo dus niet

Zo moet je het niet doen; en dit vinden we eigenlijk ook wel de bloody limit.