Willie Wartaal stond klaar om te touren met zijn album 'Nieuwe Kunst', maar corona gooide roet in het eten. Daarom besloot hij een film te maken met de nieuwe nummers, gedraaid in Museum Voorlinden.

Portier, toiletjuffrouw, gift shop-medewerker, tuinman, kok, valet en directeur: voor zijn eerste film infiltreert Willie Wartaal in Museum Voorlinden door er verschillende banen uit te proberen. Elf nieuwe nummers van zijn tweede solo-album Nieuwe Kunst worden afgewisseld met komische sketches waarin Wartaal, in een fantasierijk verhaal, zoekt naar nieuwe manieren om zijn muziek aan een publiek te presenteren.

In het verhaal belandt Willie op het landgoed van Museum Voorlinden. Hij raakt gefascineerd door het museum en diens omgeving. Hij probeert vervolgens de organisatie binnen te dringen via diverse medewerkersrollen. Gastrollen zijn weggelegd voor JeBroer, Vjeze Fur, Famke Louise, Caza, Yelli, Meezy F, Pearl Ramos en museumdirecteur Suzanne Swarts.

meer over deze film

Livestreamconcerten en dj-sets voor zittend publiek werken niet optimaal voor de muziek van Willie Wartaal. De get togethers die hij afgelopen zomer op het landgoed van Voorlinden organiseerde, inspireerde de artiest om met iets compleet nieuws te komen. 

Terug naar de basis, muziek opnieuw benaderen als een kunstvorm en afstappen van reguliere manieren van optreden en live presenteren met de film Willie Wartaal's Nieuwe Kunst als resultaat.

Willie Wartaal's Nieuwe Kunst is een programma in het kader van het Actieplan Cultuur van de NPO, waarmee de publieke omroep muzikanten en kunstenaars een alternatief podium wil bieden tijdens de coronacrisis.

Willie Wartaal's Nieuwe Kunst is op zaterdag 20 maart om 23.25 uur te zien bij de VPRO op NPO 3.