Bij een 'echte Van Gogh' denk je meteen aan schilderijen. Wilfried onderzoekt in deze aflevering echter een foto waarvan een Amerikaan beweert dat Vincent van Gogh erop staat. Als Vincent inderdaad op die foto staat, zou die ineens veel geld waard kunnen zijn.

Tijdens de zoektocht naar het verhaal achter vermeende foto's van Vincent van Gogh, stuit De Jong op een bijzondere ontdekking. Via onderzoek van de Universiteit van Twente probeert De Jong achter de identiteit te komen van de man op de foto, die is gemaakt in 1886. Is het Vincent van Gogh op de foto, of is hij het niet? Bovendien doen ze nog een wel heel bijzondere ontdekking bij het bekijken van twee jeugdfoto's van Van Gogh.

In zijn studio in Rotterdam ontvangt Wilfried fotograaf Martijn van de Griendt, een documentairefotograaf die de nadruk legt op de wereld van de jongeren en zich vaak voor langere tijd verbindt aan een onderwerp.

Fotograaf en kunstenaar Willem Popelier is vooral zelf vaak onderwerp en model van zijn eigen foto's. Hij laat onder meer zien hoe hij in zijn serie En Vogue zich verplaatst heeft in de poses van fotomodellen.

uitgelichte foto van de week

Elke week wordt er één foto uitgelicht van één fotograaf, die in de studio wordt besproken. 
Deze week van portretfotograaf Martijn van de Griendt. 

alle fragmenten uit aflevering 2

  • meer Fotostudio De Jong