met: William Klein, David Helbich en Casper Faassen

Aflevering 7

met: William Klein, David Helbich en Casper Faassen

Aflevering 7

Aflevering 7

Fotostudio de Jong
zaterdag 22 februari, 21.20 uur, Nederland 2

De maatschappij wordt steeds meer in beeld gevangen. Fotografie is van iedereen geworden. Alles in en om ons leven wordt vastgelegd. Daar waar de eerste foto ter wereld alleen al een uur nodig had om belicht te worden, zetten we nu het beeld stop in een split second. De tijd staat stil. Een goede foto laat je nadenken.

Vanuit zijn eigen kleine fotogalerie in Rotterdam Fotostudio de Jong presenteert Wilfried de Jong dit documentaire magazineprogramma over fotografie. Waarin aandacht voor allerlei vormen van fotografie: variërend van interviews met fotografen aan de hand van één sterke foto, pure vakfotografie, jonge fotografen aan het begin van hun carrière, nieuwsfoto’s, poëzie, kunst en archieven. De Jong is voortdurend op zoek naar verhalen achter een foto en staat stil bij het beeld dat hij vindt.

In deze aflevering een bijzonder gesprek met de nu 85-jarige fotograaf William Klein, icoon voor vele fotografen. Zijn rauwe straatfotografie was baanbrekend en veranderde voorgoed de fotografie. Zo ook de modefotografie waarvan we een exemplarisch voorbeeld zien uit Rome.

De Jong werpt een vervreemdende blik op de stad Brussel, samen met fotograaf David Helbich. Op zijn site Belgian Solutions zie je het resultaat van zijn straatfoto's die hij in België maakt van situaties die totaal onlogisch en hilarisch zijn.

Ook aandacht voor Max Natkiel met een nog niet eerder vertoonde serie foto's uit Duitsland en de fotograaf Casper Faassen die naar voorbeeld van de klassieke schilderijen van Jan van Goyen moderne stadsgezichten fotografeert en op eigen wijze bewerkt.

uitgelichte foto van de week

Elke week wordt er één foto uitgelicht van één fotograaf, die in de studio wordt besproken. Deze week van William Klein.

advertentie