Steden zijn een onuitputtelijke bron voor fotografen. Aflevering zeven van Fotostudio De Jong voert je van Rotterdam naar Berlijn, van Dordrecht naar Rome en van Amsterdam naar Brussel...

In deze aflevering een bijzonder gesprek met de nu 85-jarige fotograaf William Klein, icoon voor vele fotografen. Zijn rauwe straatfotografie was baanbrekend en veranderde voorgoed de fotografie. Zo ook de modefotografie waarvan we een exemplarisch voorbeeld zien uit Rome.

De Jong werpt een vervreemdende blik op de stad Brussel, samen met fotograaf David Helbich. Op zijn site Belgian Solutions zie je het resultaat van zijn straatfoto's die hij in België maakt van situaties die totaal onlogisch en hilarisch zijn.

Ook aandacht voor Max Natkiel met een nog niet eerder vertoonde serie foto's uit Duitsland en de fotograaf Casper Faassen die naar voorbeeld van de klassieke schilderijen van Jan van Goyen moderne stadsgezichten fotografeert en op eigen wijze bewerkt.

uitgelichte foto van de week

Elke week wordt er één foto uitgelicht van één fotograaf, die in de studio wordt besproken. Deze week van William Klein.

meer Fotostudio De Jong