Via foto's kun je reizen maken in je hoofd. Reizen terug naar een bekend beeld in het verleden of naar plaatsen waar je nog nooit bent geweest. De reis van Fotostudio De Jong voert je deze week ondermeer naar een gevangenis in San Salvador, op een roadtrip door de VS en langs uitstervende interieurs.

In deze aflevering van Fotostudio De Jong komt Kadir van Lohuizen vertellen over een foto die hij maakte in een zeer zwaar bewaakte gevangenis in San Salvador.

De Jong neemt een kijkje in de donkere kamer van Bert Teunissen. Hij laat zien waarom hij zich de afgelopen achttien jaar heeft bezig gehouden met het vastleggen van uitstervende interieurs in de serie 'Domestic Landscapes', maar er is ook nieuw werk.

Men neme een ongeplande reis door de Verenigde Staten, twee mannen en een diaprojector. Het resultaat is 'The Absence of Mr. Slater', een associatief beeldverslag over het onbekende Amerika.

De Jong biedt natuurlijk ook ruimte voor jong talent. In de fotostudio komen twee studenten langs met hun werk: Romi Tweebeke en Sanne van Hemert.

uitgelichte foto van de week

Elke week wordt er één foto uitgelicht van één fotograaf, die in de studio wordt besproken. Deze week van Kadir van Lohuizen.

meer kadir van lohuizen

  • meer Fotostudio De Jong