Een camera is een machtig wapen. Met één foto kun je iemand maken of breken, meningen veranderen of een vertekend beeld van de werkelijkheid geven. In deze aflevering van Fotostudio De Jong de werkelijkheden van Rutte, Maradonna, onderdrukte Congolezen en een Afrikaan met een bijna fatale tumor.

In Fotostudio De Jong gaat Wilfried op zoek naar het verhaal achter de favoriete foto van journalist en schrijver Hugo Borst. De uitkomst ligt een stuk genuanceerder dan het beeld doet vermoeden…

Verder een indrukwekkend gesprek met de Vlaamse fotograaf Stephan Vanfleteren die vertelt over een van de meest heftige beelden die hij ooit heeft gemaakt.

We volgen fotojournalist Jerry Lampen op de dag dat NAVO-chef Anders Rasmussen een bezoek brengt aan Nederland. Lampen legt tegenwoordig voor het ANP het nieuws vast.

Carel van Hees bespreekt twee bijzondere fotoboeken die het koloniale verleden van Congo laten zien én de hedendaagse situatie van het land.

En een dag uit het leven van een bijzondere bruidsfotograaf.

uitgelichte foto van de week

Elke week wordt er één foto uitgelicht van één fotograaf, die in de studio wordt besproken. Deze week van Stephan Vanfleteren.

fragmenten

  • meer Fotostudio De Jong