Kringloopwinkels zijn schatkamers. Daar zijn spullen te vinden die je nergens anders ziet, die niemand heeft en waarvan je misschien zelfs het bestaan niet vermoedde.

De VPRO ging tijdens kerst 2017 op zoek naar deze parels. Niet om te kopen, maar om daarmee de grootste vitrine van het land in te richten. Hiermee kon je drie minuten gratis winkelen in de kringloopwinkel winnen! Lees hier hoe dat ging.

In deze grote online vitrine kon iedereen een foto achterlaten van zijn eigen aankoop. Iets waar je nog steeds blij mee bent. Zo’n ding dat u trots aan partner of vrienden toont. Of misschien iets wat gewoon een plezier voor jou alleen is.

Iedereen kon meedoen door een foto van hun schat en een beschrijving van maximaal 400 woorden (wat is het, waar komt het vandaan en waarom vind je het zo bijzonder) in te doen. ​Via vpro.nl/schattenkast kon je je eigen parel toevoegen, waarna het een mooi plekje kreeg op de pagina.

De schattenkast is na afloop hergebruikt: voor De kracht van de kringloopwinkel is de vitrine geupcyclet. Lees hier meer.