Jonge Helden

Daan en Willem zijn negentien als Jonge Helden begint. Het programma keert zich tegen de no future-mentaliteit. Geen moeilijke opdracht voor de gebroeders Ekkel. Als twee energieke wervelwinden leiden ze de kijker via sketches en reportages door de jongerencultuur in Nederland.

Filmmaker Marten Leurdijk maakte een documentaire over het leven en sterven van Willem Ekkel. De trailer van die film van twee en een half uur is hier te zien. Onderdeel van de film is het verhaal over de Jonge Helden periode. Het werd een tweede documentaire van achtenvijftig minuten met als titel Jonge Helden, de beuk erin! Deze film is hier nu exclusief op vpro.nl te zien.

Ter ere van het uitkomen van deze twee documentaires heeft de VPRO alle dertig afleveringen van Jonge Helden hieronder online gezet. Back to the eighties!

jonge helden nu

'Een tweeling met bravoure,' aldus Matthijs van Nieuwkerk. En volgens actrice Carly Wijs waren het 'twee sprankelende persoonlijkheden.' Kijk hier de documentaire Jonge Helden, de beuk erin! van Marten Leurdijk waarin de makers van het programma, vrienden en familie aan het woord komen over het succesvolle jongerenprogramma Jonge Helden.

Willem Ekkel hield van het leven en omarmde de dood die vroeg kwam. Regisseur Marten Leurdijk maakte een documentaire over deze jonge held. Een hilarische en ontroerende les in leven en sterven.

Hugo Hoes interviewt Marten Leurdijk, de maker van Jonge Helden, de beuk erin! en Jonge Held - Het leven én sterven van Willem Ekkel.

jonge helden toen

Geen tijd om alle afleveringen van Jonge Helden te kijken? Geen probleem! Kijk naar het beste van Jonge Helden.

afleveringen