Filmmaker Kees Brouwer gaat op zoek naar zijn naamgenoten. Wat zijn de overeenkomsten, verschillen en bijzondere kenmerken van Kees Brouwer? En wat zegt hun gezamenlijke identiteit over hem? 

Kees Brouwer vond voor zijn film 165 naamgenoten. De jongste is 4 en de oudste 89 jaar; allemaal Kees Brouwers met uiteenlopende levens, verhalen, overtuigingen en beroepen. Tussen hen bevinden zich onder anderen een parketlegger, zendeling, verzetsheld en een korfbalcoach.

Kees Brouwer blijkt verspreid over Nederland te wonen, met uitzondering van Limburg. Hij is bovengemiddeld religieus en heeft gemiddeld 2,4 kind. Hij wordt vaak vernoemd: Kees Brouwer is een traditie, die geef je door.

schuilt er soms een Kees Brouwer in ons allemaal?

Wat zeggen al deze Kezen eigenlijk over de identiteit van filmmaker Kees Brouwer? Hij besluit een heuse Kees Brouwerdag te organiseren en tot zijn verbazing voelt het als een familiereünie. Hoewel hij ze nog nooit eerder heeft ontmoet, blijkt het delen van een naam een sterke band te scheppen. Kees Brouwer is herkenbaar voor iedereen. Schuilt er soms een Kees Brouwer in ons allemaal?

zo ziet de gemiddelde Kees Brouwer er uit

regisseur Kees Brouwer

Documentairemaker Kees Brouwer maakte eerder films over Wouter Bos, Ton Sijbrands en het Urker Mannenkoor. Hij is in 1992 is afgestudeerd aan de kunstacademie van Den Haag. Sinds dat jaar werkt hij voor de VPRO, eerst bij TV-Nomaden en Waskracht en later bij Tegenlicht.