vanaf vrijdag 8 juli, 22.15 uur op NPO 2 en NPO Start

Documentairemaakster Lieve Blancquaert bezoekt in de serie Let's talk about sex zeven verschillende landen en probeert daarmee zicht te krijgen op hoe de wereld seksualiteit beleeft. Lieve portretteert mensen die zich uiten over hun seksuele bestaan, ze nemen haar in vertrouwen en geven haar een unieke kijk in hun leven. Zo bespreken onderwerpen die vaak nog taboe zijn en vragen om meer aandacht en begrip.

waar gaan de afleveringen over?

1. Japan

vrijdag 8 juli om 22.15 uur op NPO 2

Wat is er toch aan de hand met de liefde in Japan? Meer dan de helft van de jongeren is single en vaak nog maagd. Lieve ontmoet verschillende mannen en vrouwen die vastzitten in hun zoektocht naar de liefde.

2. Thailand

vrijdag 15 juli om 22.15 uur op NPO 2

Thailand staat bekend als een paradijs voor transgenders, maar is dat wel echt zo? Lieve ontmoet verschillende transmannen en -vrouwen in Bangkok.

3. Brazilië

vrijdag 22 juli om 22.15 uur op NPO 2

Brazilianen zijn geobsedeerd door schoonheid en niet verlegen om dat ook te laten zien. Maar wat is de impact van die lichaamscultuur op de relaties tussen mannen en vrouwen? Lieve ontmoet enkele vrouwen die alles over hebben voor het perfecte Braziliaanse lichaam.

4. Saudi-Arabië

vrijdag 29 juli om 22.15 uur op NPO 2

Lieve reist naar Saudi-Arabië waar praten over liefde, seks en relaties nog altijd taboe is. Mannen en vrouwen leven er in compleet gescheiden werelden, maar lijken zich steeds meer open te stellen. 

5. Nigeria

vrijdag 5 augustus om 22.15 uur op NPO 2

In Nigeria lijken relaties één grote transactie te zijn en is vreemdgaan een nationale sport. Gelukkig kunnen de Nigerianen overal terecht voor relatietherapie. Lieve bezoekt deze plekken en praat met mensen over hun complete seks- en liefdesleven.

6. IJsland

vrijdag 12 augustus om 22.15 uur op NPO 2

IJsland is al twaalf jaar op rij het meest gendergelijke land ter wereld. Hoe zou het zijn om niet in het vakjes 'man' of 'vrouw' te worden gestoken? Voor Lieve gaat er een wereld open.

7. België

vrijdag 19 augustus om 22.15 uur op NPO 2

Lieve blijft in België om te onderzoeken hoe het gesteld is met seksueel geweld in haar thuisstad Gent. Ze gaat mee op pad met de zedenpolitie, volgt enkele activisten tijdens een nachtelijk offensief en praat met verschillende slachtoffers én daders.

post!

VPRO Reispost

Wil je op de hoogte blijven van onze reisseries? Lezen over de avonturen die de makers onderweg en achter de schermen meemaken?

Meld je dan nu aan voor VPRO Reispost en we praten je maandelijks bij!

over de maker

Lieve Blancquaert is een Belgische documentairemaakster en fotograaf. Eerder maakte ze de drie series Birth Day, Wedding Day en Last Days, waarin ze geboortes, huwelijken en het einde van het leven in verschillende plekken op de wereld in beeld bracht.