Delphine woont in de hoofdstad Kigali en maakte haar eerste reportage voor Metropolis in 2018. Ze houdt ervan hoe documentaires over cultuur laten zien hoeveel verschillend een mens kan leven. Zo gaat haar favoriete reportage over een man die pas kan trouwen als hij de grootste kip die zijn toekomstige vrouw kon vinden tot het laatste stukje pees heeft verorberd. Hoewel ze ooit begon met een studie in medische microbiologie, vond ze via een stage haar roeping in de media. Daar probeert ze met haar werk Rwanda op de kaart te zetten.

Praten met de doden

2021

Nu de dood door corona nadrukkelijker in ons leven aanwezig is, staan we stil bij het verdriet van mensen die een geliefde missen en het contact met hen proberen te behouden. In Rwanda vindt correspondent Delphine Jeannette, die  contact zoekt met Jean Claude, haar geliefde die omkwam bij een auto-ongeluk. Zij gaat op consult bij een vrouw die beweert de stem van Jean Claude te kunnen laten klinken door een koehoorn.

Bekijk de reportage vanaf donderdagmiddag ook op YouTube, waar Delphine zelf in de reacties aanwezig zal zijn om je vragen te beantwoorden.

ook interessant bij dit thema

  • Kip eten om te mogen trouwen

    2018

    In Rwanda gaat de liefde vrij letterlijk door de maag. Mannen in de regio Rusizi moeten er namelijk zoveel mogelijk vlees in een keer verorberen. Tenminste, als ze ooit willen trouwen met de liefde van hun leven. De toekomstige vrouw zoekt de allerdikste en vetste kip uit en maakt deze klaar. De kip moet helemaal op. Tot het laatste stukje pees van het bot is gekloven... Alleen zo kunnen mannen zich bewijzen als de ideale kandidaat om mee te trouwen.