Zamo woont in Johannesburg en maakt sinds 2012 verhalen voor ons. Hij werkt graag aan documentaires, maar heeft ook ervaring als regisseur en cinematograaf van speelfilms. Zijn favoriete reportage voor Metropolis gaat over de geboorteceremonie in Zuid-Afrika, waarbij de baby wordt beschermd van kwade geesten door een geit te offeren. Als Zamo niet bezig is met film en tv, dan is hij wel te vinden in de gospelkerk als pastor. 

Dakloos

2021

Een plek onder de zon, maar geen eigen huis. De meeste van ons hoeven het gelukkig nooit mee te maken. Je huis verliezen en geen dak meer boven je hoofd hebben. Want je huis, dat is je kasteel. Tswitwi raakte drugsverslaafd en werd dakloos. Hij verzamelt nu afval dat hij bij een recyclingbedrijf inlevert tegen een kleine vergoeding.

ook interessant bij dit thema

  • Voorouders oproepen

    2012

    In Zuid-Afrika is het traditie om als een baby 20 dagen oud is een ceremonie te houden waarbij de geesten van voorouders worden opgeroepen. Dit oproepen gebeurt met het offeren van een geit, die uiteindelijk tot een vleesprutje wordt gekookt.