Op de Lagos Fashion Week van 25 tot en met 28 oktober valt er veel te beleven en te zien. Metropolis schijnt een spotlight op al het moois dat de komende week voorbij komt. Maar dat doen we niet alleen. De Nigeriaanse fashionista Uche Uba neemt je mee op sleeptouw over deze fabuleuze Fashion Week.

Tolani

30 oktober 2018
Model, ontwerper, en modestylist Tolani is een van de laatste mensen die ik sprak tijdens de Lagos Fashion Week. Hij zag er goed uit, had al zijn eigen ontwerpen tijdens de Fashion Week gedragen en liet me zijn liefde en passie voor mode zien. Over persoonlijke stijl zegt hij: "Mode is meestal gewoon kleding, maar stijl komt van binnenuit. Niemand kan dat bij je wegnemen."

Fola Francis

29 oktober 2018
Mode stylist en ontwerper Fola Francis die in Lagos woont, begon zijn eigen merk 6 maanden geleden op 24-jarige leeftijd. Hij schrijft ook voor tal van online platforms. Voor hem is het leven in deze stad niet zo rooskleurig. Omdat hij anders is, wordt hij vaak op een negatieve manier benaderd. "Nigeria kan zo onveilig zijn voor iemand zoals ik, ik moet extra voorzichtig en waakzaam zijn", zegt hij.

Ebube Isreal

28 oktober 2018
"Als je je er comfortabel in voelt, draag het dan", zegt Ebube Isreal, een model dat hier in Lagos woont. Ze houdt ervan om in de mode te werken en heeft een geweldige tijd tijdens de Lagos Fashion Week.

Elizabeth Ola

27 oktober 2018
Dit is Elizabeth Ola. Een schrijfster die onlangs vanuit Canada terug naar Nigeria verhuisde. Ze hoopt dat de strijd voor gendergelijkheid vrouwen op het hele continent aan een beter leven helpt, vrij om individuele keuzes te maken. "Vrouwen mogen hier niet zichzelf zijn, je bent of een echtgenote of de 'vriendin van' en ik hoop dat dat zal veranderen", zegt ze.

James Opara

26 oktober 2018
James Opara is de creative director van O'boy Lagos, een snelgroeiend modemerk dat de fusie van Afrikaanse stof met westerse / wereldwijde mode stimuleert. Nog maar een jaar na zijn oprichting, hoopt hij dat zijn merk de komende vijf jaar een herkenbare naam over de hele wereld zal worden. In zijn eigen woorden: "niets is onmogelijk".

 

Uche Uba

25 oktober 2018
"Hallo iedereen! Mijn naam is Uche Uba. Ik ben een ontwerper / mode-illustrator en -model hier in Lagos, Nigeria. In de commerciële hoofdstad van het land bruist het altijd. Zoveel energie en zulke levendige mensen. Ik breng jullie een deel van die energie met mijn Instagram take-over. Deze week vindt hier namelijk de Fashion Week plaats. Zoveel interessante mensen, ik kan niet wachten om alle belevenissen met jullie te delen!"

Benieuwd wat Uche allemaal tegenkomt tijdens de Fashion Week? Volg hem hier op de Metropolis instagram.