Nederlanders ontdekken schijnbaar leefbare planeet

Missie Aarde Seizoen 2

De ruimtevaartmissie waarbij zeven Nederlandse astronauten de ruimte afspeuren naar een nieuwe thuisplaneet voor de mensheid lijkt succesvol te zijn.

Op bijna 2 parsec afstand van planeet aarde zijn zij gestuit op een planetoïde met vergelijkbare eigenschappen als onze huidige planeet. “Het is 30 tot 65 procent zeker dat de planeet leefbaar is”, aldus  boordpsycholoog Axel, “maar ik kan er eigenlijk niets over zeggen”. Missie Aarde - de allereerste sciencefiction comedyserie van Nederland - is terug; zowel op televisie als in virtual reality!

In het nieuwe seizoen van Missie Aarde stuit de bemanning van het ruimtevaartschip de Tasman anno 2063 niet alleen op een mogelijk leefbare planeet, ook komen ze in de ruimte een ongeïdentificeerd object tegen, met aan boord een levend organisme. Bij nader onderzoek blijkt het om asielzoeker/ astronaute Svetlana te gaan (gespeeld door Ellen Parren). Wat komt ze doen, en wat voor invloed heeft haar aanwezigheid op de missie? En vooral; wat vindt Brechtje er van dat ze niet meer de enige vrouw aan boord van de Tasman is?
 
Terwijl de achterblijvers op aarde met smart wachten op nieuws over een nieuwe planeet lijkt het team van zeven min of meer ervaren astronauten zich meer bezig te houden met de minder belangrijke aspecten van de ruimtereis. Is Nederland net als de rest van de aarde gedoemd te overstromen, door de als maar stijgende zeespiegel? Of vinden de astronauten dan toch een leefbare planeet? En wat doet Kurt eigenlijk, nu hij werkeloos is?

Virtual reality

Naast een tweede seizoen van de televisieserie, lanceert de VPRO ook een Virtual Reality-film van Missie Aarde. In deze film gaat de kijker met de bemanning van de Tasman mee op ruimtereis als een "projectje van het ministerie".

crew

Naast de komst van de nieuwe actrice Ellen Parren als Svetlana is de voltallige cast in het nieuwe seizoen weer aanwezig: Wart Kamps (Bram), Kim van Kooten (Brechtje),Alex Klaasen (Axel), Raymond Thiry (Reibek), Leo Alkemade (Kurt), Lykele Muus(Thijs) en Fabian Jansen (Harold). Regie is wederom in handen van Tim Kamps.

Afleveringsinformatie

Aflevering 1 – Breaking News

Terwijl Harold onderzoekt of de nieuwe planeet leefbaar is bereidt Axel vast de persconferentie voor. Hij raakt wat overmoedig door de aandacht. Kurt is nog steeds werkeloos en besluit een boek te schrijven over zijn leven.

Aflevering 2 - Asielzoeker

Terwijl Kurt onderzoekt of er meer is tussen hemel en aarde stuit de Tasman op een ongeïdentificeerd object in de ruimte. SARA ontdekt via warmte sensoren dat er levend organisme aan boord is en er wordt aangekoppeld. Bram krijgt een waarschuwing van de minister.

Aflevering 3 – Vacante positie

Bram is vooralsnog niet van plan om Kurt zijn baan terug te geven en vraagt de overige bemanningsleden te solliciteren op deze vacature. Wanneer niemand blijkt een goede verbinding te kunnen maken met aarde, staat Bram voor een dilemma. Thijs vermoedt dat Reibek een robot is en gaat met Kurt op onderzoek uit.

Aflevering 4 – Wormgat

Als de Tasman een wormgat nadert krijgt iedereen een opfriscursus over dit fenomeen. De bemanning maakt zich zorgen over de slechte invloed die Svetlana uitoefent op Bram. En Axel vraagt zich af wie er eigenlijk naar hem luistert als hij zijn verhaal kwijt wil.

Aflevering 5 – Stuurloos

Wanneer alles uitvalt op de Tasman en het schip stuurloos blijkt, gaat Reibek dieper het schip in om het defect te lokaliseren. Het noodprotocol treedt in werking. De bemanning zit bij elkaar om een kampvuur en probeert de moed erin te houden. Brechtje is helemaal klaar met de Russische wijsheden van Svetlana.

Aflevering 6 – Contact

Harold gaat met de VUT en Reibek wordt gevraagd een afscheidsspeech voor te bereiden. De minister meldt dat ze mogelijk contact zullen verliezen doordat de Tasman op het punt staat door de 10 miljoen kilometer grens te gaan. Bram vraagt de bemanning wie er met hem mee door wil.