In de eerste aflevering beklimt Natascha de berg Massada, met een voormalig lid van een Israƫlisch militair elite-team duikt ze in de modescene van Ramallah en ontmoet ze de 17-jarige Ahed Tamimi die is uitgegroeid tot het gezicht van het Palestijnse verzet.

Natascha ontmoet Ahed Tamimi een paar weken nadat ze is vrijgelaten uit een Israëlische gevangenis. Ahed is zeventien en vecht zoals veel Palestijnen van jongs af aan tegen de bezetting. In december 2017 schopt en slaat Ahed een zwaarbewapende Israëlische soldaat en wordt gearresteerd. De beelden gaan de wereld over. Ahed zit acht maanden gevangen. In juli dit jaar wordt ze vrijgelaten. Tijdens een openhartig gesprek ontdekt Natascha hoe welbespraakt en vasthoudend dit meisje van zeventien is en waarom ze is uitgegroeid tot het gezicht van het Palestijnse verzet.

Om te laten zien hoe de Israëlische mentaliteit in elkaar zit, beklimt Natascha de berg Massada. Bovenop voltrok zich lang geleden een drama dat nog altijd symbool staat voor de onverzettelijkheid. Oren Rosenfeld, een voormalig lid van een militair elite-team, legt uit waarom.

Natascha gaat ook naar Ramallah, met afstand de hipste stad op de Westbank. Ze ontmoet er Reem en Marineh, twee twintigers in de modescene. Politiek bewust verwerken ze hun boodschap tegen de bezetting in hun ontwerpen. Het weerhoudt het duo er niet van Natascha op sleeptouw te nemen, het Palestijnse nachtleven in.

Geproduceerd door Kleine Storm in coproductie met VPRO.

Muurschildering van Ahed Tamimi