In de derde aflevering onderzoekt Natascha de zorg van een neef die vreest dat Israël verscheurd zal worden door een burgeroorlog tussen religieuze fanatici versus de rest.

Natascha ontmoet Ofer. Hij reist de wereld rond en als hij in Israël is, leidt hij een teruggetrokken leven als geitenhoeder in de bergen. Hij deelt de zorgen van Natascha’s neef. In een Joodse nederzetting op de Westbank bezoekt Natascha Zvi. Een kolonist met een militant anti-Palestijns verleden dat hij rechtvaardigt door zich te beroepen op z’n religie. Ook blijkt dat hij er nog steeds plezier in heeft om Palestijnen te provoceren.

Een bezoek aan Hebron stemt Natascha ook niet hoopvol. Issa Amro, een Palestijnse activist toont haar het door hekken, checkpoints en prikkeldraad verdeelde hart van de stad. Vanuit hun huizen bestoken orthodox-joodse kolonisten de onder hen gelegen soukh waar Palestijnen proberen handel te drijven terwijl ze worden bekogeld met stenen en flessen met urine.

In dit decor praat Natascha met Avner Gvaryahu. Hij is directeur van Breaking the Silence, een organisatie van Israëlische oud-militairen die hun nek uitsteken omdat ze zich openlijk tegen de bezetting keren. Een houding die hen in Israël veel vijandige reacties oplevert. De onheilsprofetie van Avner is verontrustend, vooral omdat die niet ver weg meer lijkt. Een paar dagen na het gesprek werd Avner tijdens een demonstratie voor de zoveelste keer opgepakt door het Israelische leger en enkele dagen vastgehouden.

Geproduceerd door Kleine Storm in coproductie met VPRO.