In de achtste aflevering van het tweede seizoen reist O'Hanlon de Italiaanse ontdekkingsreiziger Luigi D'Albertis achterna (deel 2).

D'Albertis kwam terug uit Papua Nieuw Guinea met het afgehakte hoofd van een onderweg neergeschoten kannibaal. In zijn boek What I did and What I saw staat een foto van het hoofd. O'Hanlon gaat in Nieuw Guinea op zoek naar de stam waar de gedode man bij hoorde.

O'Hanlon reist door het hart van het land van de voormalige koppensnellers van Papua Nieuw Guinea, waar d'Albertis met ladingen vuurwerk en dynamiet de krijgers doodsangst aanjaagde. Een geweer hadden ze nog nooit gezien. O'Hanlon slaagt erin de stam te vinden, waar van generatie op generatie het verhaal van d'Albertis' komst naar het dorp wordt doorverteld. Het was de overgrootvader van het stamhoofd die door een kogel uit het geweer van een van d'Albertis' mannen werd gedood. De overlevering vertelt hoe ze de dag erop het lichaam zonder hoofd terugvonden. De foto uit d'Albertis' boek brengt het dorp in rep en roer. O'Hanlon besluit terug in Italië het hoofd op te sporen. Na een intensieve zoektocht wordt hij beloond.

Ga ook naar deel 1