Wat is Ongesigneerd en wie maken het?

Over Ongesigneerd

Ongesigneerd is een podcast over onopvallend design, geïnspireerd op de Amerikaanse radioshow 99% Invisible. Radiomakers Tjitske Mussche en Laura Stek verdiepten zich in het ontwerp van de wereld om ons heen en vonden fascinerende verhalen. Zelfs achter de grijze lantaarnpaal op de hoek zit een grootse theorie. 

Na het succes van seizoen 1 in 2015, met verhalen over onder meer de A2, straatnaambordjes en het stoplichtfiguurtje, volgt nu een tweede serie. Met het verhaal achter het ontwerp van de Tweede Kamer, het asielzoekerscentrum, het kantoor, de dierentuin, de begraafplaats en meer. 

Zie vpro.nl/ongesigneerd voor een speciale interactive. Daar zijn ook alle afleveringen tot dusver te vinden. Samen vormen ze een inzichtelijk – en soms ook ontluisterend – beeld van de wereld om ons heen.

De nieuwe afleveringen zullen vanaf 26 mei iedere vrijdagnacht worden uitgezonden in Nooit Meer Slapen. Op vrijdagochtend komt de nieuwe aflevering steeds al online beschikbaar op vpro.nl/ongesigneerd en via podcastservices iTunes en Stitcher.

Credits

illustratie: Sylvain Tegroeg
Digital design: Timo Klok
Radio-eindredactie: Anton de Goede en Remy van den Brand
Webredactie: Cecile Elffers
Eindredactie vpro.nl: William Valkenburg
Geluidstechniek: Arno Peeters
Tune: Wisse Beets

Ongesigneerd is tot stand gekomen met steun van het Mediafonds.