luister: onze man in Teheran

In VPRO’s Onze man in Teheran laat Thomas Erdbrink zien hoe je overleeft in een land waar niets mag en alles kan. Pelle Asselbergs (montage) is verantwoordelijk voor de muziek bij de serie.

Ellen van Dalen

muziek uit de tweede serie Onze man in Teheran

muziek bij Onze man in Teheran (1)

De clip hierboven is de muziek die na afloop van elke aflevering van hoort bij de serie Onze man in Teheran. Het vrolijke nummer is van Barobax , getiteld Baba To Ki Hasty. Het is een liefdesliedje en gaat over een jongen die een meisje ontmoet en daar helemaal van ondersteboven is. (Wie ben je in hemelsnaam, zingt hij). Hij probeert haar te bereiken, maar ze is een druk bezette dame. Barobax is een combi van bar o bax en betekent zoiets als 'vrienden' (beetje slang). 

Het nummer is een cover van Disco Partizani van de Duitser Shantel, het liedje was al een hit in 2008 en is al meer dan 11 miljoen bekeken op YouTube. Op feesten en partijtjes erg populair. Vandaar dat balkan-riedeltje. 

Barobax is heel populair bij de Iraanse underground. De zangers mogen niet optreden in Teheran omdat ze te westers zijn, maar hebben wel twee goed lopende hamburgertenten, precies daar waar jongens en meisjes 's avonds cruisen met auto's om nummers uit te wisselen.

Tip: we hebben ook een Karaoke versie voor je. Zing in het Farsi; de Engelse vertaling staat er onder. Weet je meteen wat je zingt. 
 

speellijst muziek bij Onze man in Teheran

Hieronder is de speellijst met alle muziek die we gebruikten bij het eerste vierluik van Onze man in Teheran.