over Onze straat

Op straat komt iedereen elkaar tegen. In de straat wordt geleefd, gewerkt en contact gemaakt. Het is een plek waar verschillende generaties en culturen worstelen met de kwesties van nu. Achter elke deur schuilt een ander verhaal.

Onze straat bestaat uit zes afleveringen van 45 minuten, alle gerealiseerd door een veelbelovend team van regisseur, scenarist en producent. De verhalen staan op zichzelf, maar de straat verbindt ze.

Onze straat is de opvolger van de One Night Stand-films en Centraal en de laatste editie van deze serie voor jong talent. Onze straat is een initiatief van NTR, BNNVARA en VPRO, NPO-fonds, Nederlands Filmfonds en CoBO.

over de huidige reeks

vanaf donderdag 7 oktober wekelijks om 22.15 uur op NPO 3

In Little Amsterdam (Jörgen Scholtens) zien we hoe Lenie (Anneke Blok), in het door marketingmannetjes tot Little Amsterdam omgedoopte stadje, haar eenzaamheid verdrijft door haar huis stiekem te verhuren aan toeristen. Lois Lane (Ashgan El-Hamus) laat zien dat hereniging van een alleenstaande moeder en zoon na uithuisplaatsing niet zonder slag of stoot gaat. 

Het meisje dat vervloekt was (Zara Dwinger) vertelt het verhaal van een stoner meisje wie plots verwikkeld raakt in de verdwijning van haar buurjongen. Othala (Yim Brakel) toont de tweestrijd die Odin, zoon van een frontman van een rechtsextremistische groepering, ervaart tussen loyaliteit voor zijn vader en zijn eigen wereldbeeld.

In Save It (Amira Duynhouwer) hebben de twee beste vriendinnen Delilah en Melanie een moeilijk punt bereikt in hun hechte vriendschap, Delilah heeft dromen en wil vooruit maar Melanie is depressief en wil niet gered worden. Heartbeats (Vincent Tilanus) volgt de ambitieuze en jonge illustrator Lorah, die probeert op te krabbelen uit een moeilijke periode en nu niets liever wil dan doorbreken.