Planet Finance neemt je in zes afleveringen mee door de wereld van het grote geld en geeft inzichten die discussie uitlokken. Maak het live mee en/of organiseer zelf een bijeenkomst.

Planet Finance lokt discussie uit

Of het nu gaat om het klimaat, energie, zorg, onderwijs, werk, studie, pensioen: onderaan de streep gaat het vooral over één ding: geld – oftewel, ‘Planet Finance’. En voor iets dat zo belangrijk is, weten veel mensen er maar bar weinig van. Dat komt doordat de financiële markt zo enorm groot, complex en ongrijpbaar is.

De meet-ups die er rond de serie worden georganiseerd brengen daar verandering in. Kijk op de kalender voor een meet-up bij jou in de buurt of scroll naar beneden als je zelf een meet-up wilt organiseren.

zelf een meet-up organiseren?

Dat kan! Sterker, we juichen juist toe dat Planet Finance en planeet aarde elkaar beter leren kennen. Wij ondersteunen je meet-up met materiaal, vormgeving, advies – wat je maar nodig hebt. Plannen voor een meet-up of nog veel vragen? Download de toolkit en neem contact met ons op via planetfinance@vpro.nl, dan kunnen we een afspraak maken.

Download hier de toolkit.

veelgestelde vragen

wat is een Planet Finance Meet-up?

Een meet-up is een bijeenkomst waarbij je met elkaar, met experts, met publiek in gesprek gaat over de inhoud van de serie. De aanleiding kan één specifieke aflevering zijn, of algemeen over de financiële markt.

wie kunnen die meet-ups organiseren?

Iedereen. Dus naast bedrijven, debatcentra, bibliotheken, culturele centra etc. kunnen zelfs individuen er een organiseren. Of ben je docent? Gebruik de thema’s van Planet Finance eens in de klas.

welke vorm moet een meet-up hebben?

Daar zijn geen regels voor, net wat je zelf vindt passen. Link je de meet-up aan mensen die graag beleggen en daarover in gesprek willen? Dan zou je zelfs een workshop kunnen organiseren. Maar sprekers uitnodigen om het publiek te inspireren (‘talks’) kan ook. Ook kun je ervoor kiezen om samen een hele aflevering te kijken of het gesprek aan te gaan naar aanleiding van korte clips.

hoe lang moet een meet-up duren?

Dat hangt af van het onderwerp, de vorm, het aantal sprekers etc. Onze eigen meet-up in Pakhuis de Zwijger (16 februari 2023) duurt twee uur, omdat we veel ruimte houden voor interactie met en vragen van het publiek.

hoe kom ik aan de materialen voor de meet-up, zoals uitzendingen, clips en vormgeving?

Stuur ons een mailtje als je een meet-up wilt organiseren en wij sturen je een link met toestemming naar al het materiaal : planetfinance@vpro.nl. Ook kunnen we een afspraak maken als je wilt sparren over de vorm en de inhoud.

wat moet ik nog meer doen?

Geef ons de datum van je meet-up(s) door plus een link naar je eigen pagina, dan delen wij hem op deze website. Als je je meet-up live gaat uitzenden (en daarna op bijvoorbeeld YouTube zet, stuur ons dan de link), dan kunnen we ernaar verwijzen.