Voor Polititia duiken Titia en Daniël elke aflevering in een nieuw onderwerp dat met politiek te maken heeft en nodigen ze bijzondere gasten uit om meer over die onderwerpen te vertellen. De podcast is bedoeld voor jonge stemgerechtigden die eigenlijk weinig van politiek weten. Polititia biedt deze jonge mensen een stoomcursus politiek, op een leuke en begrijpelijke manier. In de afleveringen geeft het presentatieduo altijd een kort overzicht van de politieke ontwikkelingen zodat de luisteraar een goede basiskennis heeft voor het gesprek met de gast-expert.

Behalve Europarlementariër Samira Rafaela waren bijvoorbeeld ook journalist en columnist Sheila Sitalsing, mediacriticus Madeleijn van den Nieuwenhuizen van het Instagramaccount @zeikschrift en programmamaker Tim Hofman te gast om te praten over de invloed van de politiek op zzp’ers, de Amerikaanse verkiezingen en over jongeren in de politiek.

In samenwerking met de VPRO maakt Polititia voor NPO 3FM een nieuw seizoen. Aankomende onderwerpen zijn: de woningmarkt, populisme en activisme. Ook wordt veel aandacht besteed aan het thema campagnetijd. De podcast vormt een aanloop naar de Tweede Kamerverkiezing in maart 2021.

over de makers

Titia Hoogendoorn (1989) is actrice (ze speelde in SpangaS en Vakkenvullers), is videomaker en zelfbenoemd politiekn00b. Zij neemt mensen mee in haar zoektocht naar antwoorden op politieke vragen die haar bezighouden. 

Daniël van de Poppe (1991) werkt als docent aan de UvA bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Hij geeft voornamelijk vakken die betrekking hebben op rechtssociologie. Daarnaast werkt hij als podcastproducer van DAMN, HONEY en De geschiedenisles die je nooit hebt gehad.

Het nieuwe seizoen van Polititia is (mede) mogelijk gemaakt door een gift van de Stichting Democratie en Media aan makers Titia Hoogendoorn en Daniël van de Poppe.

afleveringen