afleveringen


Iedereen heeft Netflix. YouTubers zijn de nieuwe popsterren. En elke online dienst, van Facebook tot Twitter, begint z'n eigen online programma's. Voor programmamakers Ivo van Aart en Daan Windhorst is het heel duidelijk: televisie is dood. Daan: 'Als jij dan zegt 'ja maar Heel Holland Bakt trekt 3 miljoen kijkers' dan roepen wij paniekerig 'ja maar TV is wel gewoon voorbij hoor. Televisie is dood, lang leve televisie. Opdat wij nooit vergeten.' Van daaruit is het idee ontstaan voor RIP TV: een terugblik op de hoogtepunten van televisie en programma's die tv groot heeft gemaakt.

afleveringen

8 juli: BN'ers spelletjes
9 juli: Live-TV
10 juli: Talentenjachten
11 juli: Nieuwsuitzendingen
12 juli: Reality
13 juli: Reisprogramma's

Ivo van Aart (1989, Breda) is regisseur. Hij studeerde in 2012 af aan de opleiding audiovisuele media aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Hij legt nu de laatste hand aan de korte film One of the Boys die in het najaar uitkomt, en hij maakte een van de afleveringen van Blok 22 voor de VPRO. Momenteel is hij in de voorbereidingfase van de telefilm Kuthoer en regisseert hij Spangas.

Daan Windhorst (1990, Breda) is schrijver. Hij studeerde in 2012 af aan de schrijfopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Hij schreef mee aan onder meer Watskeburt de musical en Missie Aarde. Ook schreef hij de VPRO-serie Suspicious Minds en de telefilm De Kuthoer, waarvan de regie allebei in handen ligt van Ivo.
 

meer van Ivo en Daan