Tegenlicht De War on Drugs (2/2) - De Verliezers Tweede deel van de uitzending over de Amerikaanse oorlog tegen de drugs, waarin de vraag wordt gesteld wat de impact van dit 'perpetuum mobile' is op het leven van veel gewone Amerikanen. Want als de oorlog door moet gaan, moeten er wel steeds nieuwe slachtoffers worden gevonden.
Tegenlicht De War on Drugs (1/2) - De Winnaars In de jaren '80 verklaarde president Reagan de oorlog aan de drugsproducenten, -handelaren en -gebruikers. Wat is inmiddels de impact van deze miljarden verslindende oorlog op het leven van veel gewone Amerikanen?
De Nieuwe Wereld De War on Drugs (2/2) - De Verliezers Tweeluik over de Amerikaanse oorlog tegen drugs. In de jaren '80 verklaarde president Reagan de oorlog aan drugsproducenten, -handelaren en -gebruikers. Wat is de impact van deze geldverslindende oorlog op het dagelijks leven van gewone Amerikanen?
De Nieuwe Wereld De War on Drugs (1/2) - De Winnaars Tweeluik over de Amerikaanse oorlog tegen drugs. In de jaren '80 verklaarde president Reagan de oorlog aan drugsproducenten, -handelaren en -gebruikers. Wat is de impact van deze geldverslindende oorlog op het dagelijks leven van gewone Amerikanen?
Tegenlicht Arbeidsmigratie: probleem of oplossing Migranten zullen - bij de huidige verdeling van arm en rijk - blijven komen, gewenst of niet. In toenemende mate wordt de urgentie gezien op andere wijze om te gaan met de stromen nieuwkomers die Europa zullen bereiken. Tegenlicht organiseert een debat over het steeds maar nijpender wordende migratieprobleem.
Tegenlicht Gesubsidieerde aarde (2/2) - Methode Mansholt In het tweede deel van dit tweeluik over landbouw in de EU de geschiedenis van het gezamenlijke Europese beleid voor de agrarische sector. Centraal daarin staat Sicco Mansholt, de belangrijkste man achter de gezamenlijke Europese aanpak.
Tegenlicht Gesubsidieerde aarde (1/2) - Berekenende boeren Tegenlicht duikt in twee uitzendingen in de wereld van de Europese boer. In het eerste deel een beeld van de ingewikkelde afwegingen die boeren moeten maken om zich staande te houden binnen het Europese landbouwbeleid.
Tegenlicht De ijzeren driehoek Nadat de Coalition Forces Bagdad eerst hebben verwoest, zijn het vooral Amerikaanse bedrijven die de wederopbouw van Irak mogen realiseren. Opvallend daarbij is dat een aantal van deze bedrijven mensen op de loonlijst hebben staan die directe banden hebben met de Amerikaanse politiek.
Tegenlicht De uitverkorenen Het Deltaplan Inburgering in Rotterdam is de belichaming van het geloof in maakbaarheid. Vrijblijvendheid voert niet langer de boventoon, maar een systeem van straffen en belonen moet nieuwkomers tot Nederlanders maken. Tegenlicht volgt de bedenkers, uitvoerders en inburgeraars en registreerde van dichtbij de worsteling met de maakbaarheid van het Rotterdammerschap.