podcast

zó werkt true pricing in de Nederlandse industrie

Deze Tegenlicht-podcastaflevering gaat Roland Duong in gesprek met Michel Scholte, directeur en co-founder van The Impact Institute. Hij legt ons uit hoe true price de Nederlandse industrie kan laten floreren.

Wat wordt de plaats van de Nederlandse industrie in onze economische toekomst? Is er nog wel plek voor fabriekshallen waarin, nou ja, dingen worden gemaakt? Je luistert naar de Tegenlicht podcast, en naar Roland Duong en Michel Scholte, directeur en co-founder van The Impact Institute, een sociale onderneming die als doel heeft duurzame welvaart te creëren. Hoe je dat doet? Door een systeem te ontwikkelen waarin milieuschade wordt meegenomen in productprijzen. True price, heet dat.

En hoe meer ondernemingen dit true price-principe overnemen, hoe beter en eerlijker dat is voor mens en natuur. Is dat soft, woke en zweverig? Welnee, want het gaat natuurlijk gewoon om keiharde knikkers. Lang verhaal kort? Michel Scholte gaat uitleggen hoe true price de Nederlandse industrie kan laten floreren. It’s a kind of magic!

Deze podcastaflevering is gekoppeld aan Tegenlicht-aflevering ‘Dwarse scheepsbouwers’, waarin we familiebedrijf Bodewes volgen in hun tot nu toe succesvolle strijd om de Nederlandse scheepsindustrie te behouden voor Nederland.