Een overzicht van de hoofdpersonen uit de aflevering 'Dichter op Nederland'. Ontmoet de vlaggendragers van onze Veiligheid, de Zorg en het Onderwijs. Lees meer over onze Dichter des Vaderlands en de Vakbond van de Schoonmakers. Maar vooral: wie is Jan Pol?

Gerrit van de Kamp

VEILIGHEID - Voorzitter politiebond ACP

Gerrit van de Kamp is voorzitter van de Algemene Christelijke Politiebond, president van de European Police Union (EPU) en voorzitter van de Stichting werknemersbelangen Vrede en Veiligheid (SWVV). Van de Kamp is bezorgd over het aantal schietincidenten in Nederland: 'Het is bijna elk weekend wel raak.'

Marcel Levi

ZORG - Directeur AMC

Prof. Dr. Marcel Levi is directeur van het Academisch Medisch Centrum (AMC). Levi studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) en promoveerde cum laude op het mechanisme van bloedstolling. Vanaf september 2010 is Levi voorzitter van de Raad van Bestuur van het AMC en decaan van de faculteit geneeskunde aan de UvA.

Eric van 't Zelfde

ONDERWIJS - Directeur Hugo de Groot scholengemeenschap

Dr. Eric van 't Zelfde studeerde Engelse taal- en letterkunde aan de Rotterdamse Hogeschool en aan de Universiteit van Leiden. Van 't Zelfde is een voorvechter van kwaliteit in de literatuur: eerst als docent Engels en inmiddels als directeur van de Hugo de Groot scholengemeenschap in Rotterdam.