Wat is de beste uitzending van de reeks afleveringen uit voorjaar 2014? Lees welke aflevering de keuze is van het publiek en van de redactie.

Een week lang hadden de kijkers de kans om te stemmen op de beste aflevering uit de afgelopen reeks. Ook vroegen we aan de redactie wat hun favoriete uitzending was. Van de resultaten maakten we een top 3.

Publieksfavoriet: De noodzaak van een utopie

In totaal brachten 255 mensen hun stem uit. Of de campagne op Twitter van Rutger Bregman de doorslag gaf, weten we niet, maar feit is wel dat de Tegenlicht Labs uitzending met hem de meeste stemmen haalde. Die aflevering haalde 56 stemmen, gevolgd door De biecht van bankier met 46 stemmen en op de derde plek eindigde de andere Tegenlicht Labs uitzending met Douglas Rushkoff met 36 stemmen.

1. De noodzaak van een utopie (22%)
2. De biecht van de bankier (18%)
3. De herovering van het nu (15%) 

Keuze van de redactie: De herovering van het nu

We vroegen aan de redactie om hun top drie van afleveringen aan te geven. Nummer één kreeg drie punten, nummer twee twee punten en nummer drie een punt. Bij de redactie eindigde de Tegenlicht Labs aflevering met Douglas Rushkoff als winnaar, gevolgd door Bureau van Digitale Sabotage en als nummer drie Hoe echt is echt.

1. De herovering van het nu (22%)
2. Bureau van digitale sabotage (17%)
3. Hoe echt is echt (14%)

Winnaar: De herovering van het nu

Met een eerste en derde plek en als enige aflevering die zowel bij het publiek als de redactie in de top drie eindigt, is de beste aflevering van het voorjaar van 2014 geworden: De herovering van het nu.