Verwondering over de ruimte blijft niet bij films en games. Digitale beelden bieden eindeloze creativiteit en dit levert fantasievolle korte video's op.

De nieuwe grote visie op ruimtereizen wordt niet alleen in megaprojecten als games en lange films verpakt, maar ook in prachtige kleine visuele vertellingen. We selecteerden drie bijzondere voorbeelden van dit genre.

Wanderers

Ooit gedroomd over hoe de verre uiteinden van ons sterrenstelsel er uit zien? Digitale kunstenaar Erik Wernquist wel en hij maakte er een korte film van. Reis met hem mee door de ruimte en zie de meest indrukwekkende beelden langskomen.

Aningaaq

Deze korte film werd tijdens verschillende filmfestivals vertoond als aanvulling op Gravity. In Aningaaq horen we een radiogesprek tussen een gestrande astronaut (Sandra Bullock) in de ruimte en een Inuit-visser. In de film zie je het ene deel van het gesprek en in deze video de andere kant van de lijn. Hoewel ze niet dezelfde taal spreken, ontstaat er een gesprek over honden, baby's, leven en de dood.

The Leviathan

Van een op zichzelfstaande korte film en een aanvullend filmfragment eindigen we met een korte video die zo in de smaak viel dat er een lange film van wordt gemaakt. In The Leviathan zien we de strijd tegen een gigantisch monster in de ruimte. Bereid je voor op bombastische beelden met indrukwekkende designs. Het monster doet denken aan de wormen van de planeet Dune uit de verfilming van de klassieke boeken van Frank Herbert.

3 films
3 Games