Een nieuwe liefde vinden, relaties in stand houden of afstand nemen van je ex. Deze apps en gadgets helpen je bij alle fasen van de liefde.

De liefde. Ongrijpbaar en mysterieus. Vluchtig en voor eeuwig. Spannend en de basis voor een gelukkig leven. Bij zoiets groots kan je wel wat hulp gebruiken. Daarom selecteren we apps, gadgets en websites voor je om alles fases van je liefdesleven digitaal te ondersteunen.

Speciaal voor de gelegenheid hebben we zelf ook een ludieke datingapp gemaakt: VPRO Tinderlicht. Deze webapp hoef je niet te downloaden of te installeren, maar werkt gewoon online in de browser. Aanmelden kan met Twitter of Facebook en zo kun je op zoek naar een date om samen naar de Tegenlicht Meet Up over 'Tinder love' te gaan. Ga naar tegenlicht.vpro.nl/tinderlicht en zoek naar een match.

Daten tot je duizelt

Voordat er iets te regelen valt, moet je eerst iemand aan de haak slaan. Flirten, het hof maken en verleiden. Dat doen we natuurlijk geheel digitaal. Iedereen kent Tinder, Happen en Relatieplanet. Wij zoeken naar de meer bijzondere niche apps. Om mannen met baarden te vinden of die partner waarmee je samen high kan worden.

Relatie onderhouden

Wie zijn of haar liefde aan de haak heeft geslagen, wil die relatie natuurlijk zo lang mogelijk in stand houden. Met deze apps en gadgets zorg je ervoor dat de vlam blijft branden, ook als je elkaar een periode moet missen. Voor doorgewinterde koppels hebben we zelfs nog een paar handige apps om nog nader tot elkaar te komen.

Het gaat uit

Hoe goed je ook je best doet, de liefde is grillig. Voor mensen met liefdesverdriet zijn er ook apps die je kunnen helpen. Bijvoorbeeld om digitaal of fysiek afstand te houden van je voormalige liefde. Of alles wat je aan hem of haar herinnert de deur uit te doen. Digitale ludduvudduh.