Talent in Tims ^ Tent

auth Veerle van der Gracht

Tim den Besten ontving in vijf afleveringen zes talenten met een uitgesproken mening op de camping. VPRO-verslaggever Veerle van der Gracht trok haar campingsmoking aan en liep een dagje mee.

Veerle van der Gracht

Op de laatste opnamedag is de hoofdrolspeler echter zelf te laat voor zijn eigen show. Trein gemist. Gelukkig arriveert hij net voordat de laatste stokken in het zeil zijn gehesen en de haringen in de grond zijn geslagen.

De eerste gast staat al bij de slagboom: de jonge hiphoppopzangeres Linde Schöne, bekend van het nummer ‘Liefde van de vloer’. Haar lippen zijn rood en nonchalant loopt ze met een sigaret in de hand richting de tent. Daar staan al klapstoelen en snoepperzikjes klaar. 

‘Beyoncé zal ik nooit worden. Ik heb de discipline niet.'

Linde Schöne in Tims Tent

Op een kleine meter afstand van diezelfde klapstoeltjes nemen de camera- en de geluidsman plus de regisseur plaats, evenals uw verslaggever. Onder het genot van een nieuwe sigaret vertelt Linde ondertussen over haar muziek, haar collega en grote liefde Boeboe, en haar natuurlijke luiheid. ‘Beyoncé zal ik nooit worden. Ik heb de discipline niet: ik hou te veel van roken, slapen en lol maken.’

Dat laatste blijkt al snel als de twee het park ingaan. Bij de lokale snackbar wordt een softijsje met spikkels verorberd en terwijl ze nog stuiteren van de suiker kopen ze ook de supermarkt leeg: van een pak muisjes en kattengrind tot toiletpapier. De crew loopt in hoog tempo – onder een stevige zomerzon, maar zónder ijsjes – achter het stel aan.  

Een potje vier op ’n rij en een paar wijntjes later verlaat Linde – twee roodverbrande armen rijker – de camping om haar buurmeisje te highfiven, die heeft tenslotte net de Nijmeegse Vierdaagse gelopen.

'Ik hou te veel van roken, slapen en lol maken'

Linde Schöne


De volgende kampeerder is Ismail Ilgun, beter bekend als de Zaanse treitervlogger. In weerwil van zijn imago slentert hij het park in met een grote glimlach op zijn gezicht. Hij is door zijn vrienden gebracht, omdat hij nog geen rijbewijs heeft.

Ismail en Tim mogen nog niet met elkaar praten van regisseur Josèff Iping. ‘Bewaar de gesprekstof voor de opname,’ moppert hij, maar het gesprek komt daarna moeizaam op gang. Halverwege het interview gaat Ismails telefoon: zijn vrienden hebben wiet gehaald en willen het park weer op.

‘Niemand in mijn buurt heeft een vader, want veel mannen hebben losse handjes. Zo wil ik nooit worden.’

Ismail Ilgun in Tims Tent

Bij het zwembad trekt de vlogger, inmiddels iets meer losgekomen, snel bekijks. ‘Is die vent met dat knotje bekend?’ vragen enkele kinderen, maar niemand durft antwoord te geven.

Op het droge blijkt echter dat dit ‘tuig van de richel’ een erg verlegen jongen is. Hij vertelt dat hij nog maagd is, nooit alcohol heeft gedronken en door zijn alleenstaande moeder is opgevoed. ‘Niemand in mijn buurt heeft een vader, want veel mannen hebben losse handjes. Zo wil ik nooit worden.’

Ismail vraagt of hij nog even met zijn vrienden op de foto mag en gaat er weer vandoor. Uitgeput eet de crew om acht uur in het campingrestaurant. Dan wordt alles snel opgerold en opgevouwen, de etensrestjes worden onderling verdeeld. Het enige wat achterblijft in het gras is de afdruk van Tims tent. Alsof ze nooit op de camping zijn geweest.

‘Is die vent met dat knotje bekend?’

kinderen bij het zwembad

bekijk de afleveringen van Linde Schöne en Ismail Ilgun hier

advertentie