Villa VPRO

o.a. De Terminator voor de rechter, Hiddema legt verdediging Joep J. neer

Villa VPRO

o.a. De Terminator voor de rechter, Hiddema legt verdediging Joep J. neer

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Hiddema legt verdediging Joep J. neer

vanaf 00:02:21

Opnieuw vertraging in de slepende Limburgse vastgoedfraudezaak Landlord. Daarin worden elf verdachten berecht. De belangrijkste verdachte, Joep J. wordt ervan verdacht dat hij een vastgoedimperium heeft opgebouwd met crimineel vermogen verkregen uit wietteelt en oplichting. Tegen hem is al 2,5 jaar cel geëist. Hij ontkent ten stelligste. Net werd bekend dat zijn advocaat, Theo Hiddema, de verdediging heeft neergelegd. Hij legt uit waarom.  

Metropolis Radio: Levensbedreigende beroepen

vanaf 00:11:02

Als je de oplopende werkloosheidscijfers ziet, mag je al blij als je werk hebt. Maar sommige banen zijn niet echt leuk. Vooral niet als je je leven er mee riskeert. Onze Metropolis correspondenten gaan deze week op zoek naar levensgevaarlijke banen. Vandaag een bijdrage van Jeroen Kuiper uit Colombia.

De Terminator voor de rechter

vanaf 00:17:11

Bosco N- taganda, alias The Terminator, verschijnt vandaag voor het Internationaal Strafhof in Den Haag . Hij wordt verdacht van oorlogsmisdaden in Congo.   Vorige week maandag gaf hij zich over aan de Amerikaanse ambassade in de Rwandese hoofdstad Kigali. Kris Berwouts is Afrika deskundige hij houdt zich de laatste jaren vooral bezig met onderzoek naar democratisering en mensenrechten in Congo  en omstreken.

Euroburo

vanaf 00:34:54

Wat heeft minister nou precies bedoeld tijdens de inmiddels al meest besproken persconferentie? Fred Stroobants heeft het voor ons uitgezocht.

Economisch Panel: Klinkende Munt

vanaf 00:41:21

Met fiscaal jurist Arjo van Eijsden en vermogensbeheerder Hendrik Meesman van vermogensbeheerbedrijf Meesman Index Investments praten we over Blauwdrukgate, de houdbaarheid van de maatregelen van het Cyprus-akkoord, Amerikaanse pogingen om lenen voor bedrijven minder aantrekkelijk te maken en het gezag van De Nederlandsche Bank, nu het erop lijkt dat oud-DNB medewerkers tijdens een hoorzitting in de Kamer hebben staan liegen.

advertentie