OVT

o.a. Gerard en Kares van het Reve, De Gouden jaren: liefde op de radio

OVT

o.a. Gerard en Kares van het Reve, De Gouden jaren: liefde op de radio

Een programma over de onvoltooid verleden tijd, met discussies, reportages en ooggetuigenverslagen. M.m.v.: Michal Citroen, Mathijs Deen, Paul van der Gaag, Astrid Nauta, Hans Olink, Jos Palm en Laura Stek. 10.04-11.00: Brother, Where Art Thou. Een 9-delige serie over historische broederparen: van aartsvijanden en levenslange rivalen tot mannen die in voor en tegenspoed solidair met elkaar bleven. Afl. 8: Gerard en Karel van het Reve. Gasten: Max Pam en Nop Maas. Samenstelling: Mathijs Deen en Laura Stek. 11.04-12.00: 11.05 De Gouden jaren, de keuze uit het VPRO-radioarchief van archivaris Nienke Feis. Vandaag in deel 8: rechtstreeks de liefde bedrijven voor het eerst in de geschiedenis van de Nederlandse radio. 11.15 Ongehoord, een VPRO-radioprogramma uit het verleden. Een zomerserie in 9 delen. Tussen 1995 en 2001 reisden radiomakers als verhalenvertellers voor Ongehoord de gehele wereld rond naar bijzondere locaties voor uitzonderlijke geschiedenissen. Niet om te interviewen maar om in eigen woorden en geluiden verhaal te doen. Afl 8: Tristan da Cunha: De tocht naar Utopia, dl. 1 Marnix Koolhaas doet verslag van zijn reis naar het bijzondere eiland Tristan de Cunha.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

OVT1

vanaf 00:00:00

Jan Pieterszoon Coen

vanaf 00:04:20

Het omstreden standbeeld van Jan Pieterszoon Coen in de binnenstad van Hoorn is afgelopen week van zijn sokkel gevallen. Historicus Remco Raben van de universiteit van Utrecht gespecialiseerd in onze koloniale verhoudingen over het beeld en de historische figuur die het beeld portretteert van de man uit Hoorn.

Brother, Where Art Thou: Gerard en Karel van het Reve

vanaf 00:13:35

‘Brother, Where Art Thou’ Een 9-delige serie over historische broederparen: van aartsvijanden en levenslange rivalen tot mannen die in voor en tegenspoed solidair met elkaar bleven. Afl. 8: Gerard en Karel van het Reve Gasten: Max Pam en Nop Maas Samenstelling: Mathijs Deen en Laura Stek

OVT2

vanaf 00:55:00

Gouden Jaren: Liefde op de radio

vanaf 01:04:36

‘De Gouden jaren’, de keuze uit het VPRO-radioarchief van archivaris Nienke Feis. Vandaag in deel 8: rechtstreeks de liefde bedrijven voor het eerst in de geschiedenis van de Nederlandse radio Met name onder de medewerkers van Het Gebouw was er begin jaren ’90 veel zorg over de toekomst van de Nederlandse radio: de zenderkleuring op de Nederlandse radio vanaf begin jaren ’90 leidde steeds meer tot het uitzenden van gelijksoortige radiogramma’s, een eenheidsworst dus. Op 31 mei 1991 ging het Gebouw aan boord van MS de Mercuur voor de kust van IJmuiden en werd een hele radiodag besteed aan de toekomst van de radio onder het motto ‘radio is het wekken van illusies’.

Op zoek naar Utopia (reisverslag Marnix Koolhaas naar Tristan da Cunha - deel 1)

vanaf 01:17:31

Tristan da Cunha: Op zoek naar Utopia, dl. 1 Een koude rotsklomp in de Atlantische oceaan waar het altijd stormt, waar men het mooi weer vind als het een dag niet regent. Waar een wandeling nooit langer dan een uurtje kan duren omdat het grootste deel onbegaanbaar is. Waar 296 mensen leven en waar zelden iemand op bezoek komt. Dat zou Utopia moeten zijn? Toen Marnix Koolhaas over Tristan da Cunha hoorde moest hij uitvinden hoe dat zat. In deze eerste van twee afleveringen doet Marnix Koolhaas verslag van zijn reis naar dit bijzondere eiland.