Plots

# 17. Praktische oplossingen

Plots

# 17. Praktische oplossingen

Mensen die pijnlijke problemen te lijf gaan met onorthodoxe oplossingen. Probleem 1: Je wil dolgraag je broer en zus voor het eerst ontmoeten, maar het wordt je verboden. Probleem 2: Je zou op vakantie willen met je zoon, maar die is autistisch en raakt in paniek buiten zijn vertrouwde omgeving. Probleem 3: Je echtgenoot is overleden en nu kun je niet meer slapen in het lege bed. In Plots: Praktische oplossingen!

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Intro

vanaf 00:00:01

Henk Hietbrink gaf al jaren rondleidingen in het bos, maar vond het jammer dat hij zo weinig dieren kon laten zien. Die verstoppen zich immers als er een luidruchtige groep mensen in de buurt is. Daarom besloot Hietbrink de natuur een handje te helpen. Een verhaal gemaakt door Tjitske Mussche.

AKTE 1: Bastaardkind

vanaf 00:05:34

Sarah is veertien als ze hoort dat ze nog een broer en een zus heeft. Ze zoekt hun telefoonnummers op, maar durft ze niet te bellen. Pas als het haar verboden wordt om contact op te nemen met haar nieuwe familie, komt ze in actie. Ze verzint een ingenieus plan om haar broer en zus op te zoeken, zonder haar eigen identiteit prijs te geven. Een verhaal gemaakt door Jennifer Pettersson.

AKTE 2: Posten

vanaf 00:22:12

Martijn is twaalf, maar heeft het verstand van een tweejarige. Hij kan zichzelf niet alleen vermaken, heeft 24 uur per dag aandacht nodig en raakt snel in paniek bij onbekende situaties. Vader Hans Innemee loste dit probleem als volgt op: hij kocht een paar planken en spijkers, trok zich terug in de garage en bouwde een brievenbus. Een verhaal gemaakt door Malu Peeters en Laura Stek.

AKTE 3: Naar bed

vanaf 00:34:43

Sommige problemen in het leven zijn onoplosbaar en sommige gaten zijn niet op te vullen. Maar wie inventief is, legt zich niet zomaar neer bij een existentiële crisis. Om de pijn en de leegte te bestrijden gebruikt Zwaantien Stoker een eenvoudig hulpmiddel, verkrijgbaar bij elke Blokker, Hema of Wibra. Een verhaal gemaakt door Esma Linnemann.

advertentie