OVT

o.a. Amerikaanse presidenten: Abraham Lincoln, Belgische vrouwenhistories

OVT

o.a. Amerikaanse presidenten: Abraham Lincoln, Belgische vrouwenhistories

Een programma over de onvoltooid verleden tijd, met discussies, reportages en ooggetuigenverslagen. M.m.v.: Michal Citroen, Mathijs Deen, Paul van der Gaag, Astrid Nauta, Hans Olink, Jos Palm en Laura Stek. -10:05-11:00: In aanloop naar de presidentsverkiezingen van komende november gaat OVT in 3 delen op zoek naar de oorsprong van traditionele geschilpunten tussen progressief en conservatief Amerika en het Amerikaanse ideaalbeeld van de smetteloze president. Centraal staat een president wiens persoonlijkheid of politiek bepalend is geweest voor de geschiedenis van de VS . Deel 3: Abraham Lincoln met Frans Verhagen. -11.00-12.00: Het Spoort terug: Art. 248bis. De 'ziekte Homophilie', deel 3 In de jaren '60 is het beruchte Art.248bis, dat seksuele omgang van een meerderjarige met een minderjarige van hetzelfde geslacht verbiedt, afgeschaft. Er komt een maatschappelijke discussie op gang. Het COC en andere homo-organisaties worden opgericht. Toch blijft men er in christelijke hoek van overtuigd dat 'de ziekte der homophilie' te genezen valt. Over hoe dat ging gaat deze uitzending.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Autobiografie Johan Witteveen

vanaf 00:05:40

Komende week verschijnt de autobiografie van de oud-bewindsman en voormalig IMF-topman dr. H.J. Witteveen. Een gesprek met één van de oudste nog levende alumni van de Nederlandse Economische Hogeschool (NEH). Johan Witteveen (1921) over ‘De magie van harmonie. Een visie op de wereldeconomie’.

Amerikaanse presidenten: Abraham Lincoln

vanaf 00:26:36

In aanloop naar de presidentsverkiezingen van komende november gaat OVT in 3 delen op zoek naar de oorsprong van traditionele geschilpunten tussen progressief en conservatief Amerika en het Amerikaanse ideaalbeeld van de smetteloze president. Centraal staat een president wiens persoonlijkheid of politiek bepalend is geweest voor de geschiedenis van de VS . Deel 3: Abraham Lincoln Met Frans Verhagen, publicist en hoofdredacteur van amerika.nl. en auteur van het boek ‘Lincoln. Een geniaal politicus’ en Eduard van de Bilt, Amerikanist verbonden aan de Universiteit van Leiden.

Belgische vrouwenhistories

vanaf 01:01:55

De Vlaamse journalist Jan van den Berghe over zijn nieuwe boek ‘Glorieuze wijven en duivelinnen. Vrouwenhistories’. Over markante vrouwen in de geschiedenis van België.

Het spoor terug: De ziekte homophilie dl.3

vanaf 01:19:00

Het Spoort terug: Art. 248bis. De ‘ziekte Homophilie’, deel 3 In de jaren '60 is het beruchte Art.248bis, dat seksuele omgang van een meerderjarige met een minderjarige van hetzelfde geslacht verbiedt, afgeschaft. Er komt een maatschappelijke discussie op gang. Het COC en andere homo-organisaties worden opgericht. Toch blijft men er in christelijke hoek van overtuigd dat 'de ziekte der homophilie' te genezen valt. Over hoe dat ging gaat deze uitzending. Samenstelling: Marnix Koolhaas en Jacqueline Maris (herh. 1990)