Plots

# 18. Halve waarheden

Plots

# 18. Halve waarheden

Ware verhalen over het genot en de consequenties van leugens en zelfbedrog.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Intro

vanaf 00:00:00

Jelle’s Joodse achtergrond speelt een belangrijke rol in zijn leven: hij gaat naar de synagoge, zit op Joodse les en heeft Joodse vrienden. Maar als Jelle naar Joodse voorouders zoekt, kan hij niemand vinden. Wat als hij niet is wie hij denkt te zijn? Een verhaal gemaakt door Stef Visjager.

AKTE 1: Witte leugens

vanaf 00:05:14

Als Karin de Tunesische Yamen ontmoet, krijgt ze te maken met een cultuur waarin anders aangekeken wordt tegen leugens. In veel sociale situaties is de waarheid vertellen taboe en liegen de enige manier om respectvol met elkaar om te gaan. Een verhaal gemaakt door Laura Stek.

AKTE 2: Een angstaanjagend talent

vanaf 00:16:27

Voor pathologische leugenaars is het verzinnen van verhalen een manier van leven. Richtje Reinsma ontmoette een man die op sommige dagen zoveel liegt, dat hij ’s avonds uitgeput thuiskomt, alsof hij er een hele werkdag op heeft zitten.

AKTE 3: Het sollicitatiegesprek

vanaf 00:23:02

Het grootste gevaar van liegen is dat anderen achter de waarheid kunnen komen. Maar soms ontstaan de problemen juist als mensen je leugens klakkeloos geloven. Een verhaal gemaakt door Jair Stein.

AKTE 4: Internetliefde

vanaf 00:31:58

Verslag van een virtuele verliefdheid, door Stef Visjager. Jair Stein - 26 april 2012 Reacties Reageren? Geef een reactie Ingelogd als Geert-Jan Strengholt. Logout » Thuisbezorging # 22. Lief dagboek Uitzending: zondag 28 oktober, 18:15 uur op radio 1 Speciaal voor Plots hielden twee mensen een persoonlijk dagboek bij van een wereld die we normaal niet te zien krijgen. Archief # 1 De nieuwe huisgenoot # 2 Mijn ware ik # 3 Weldoeners # 4 Miraculeus # 5 Lijstjes # 6 Burgerzaken # 7 Net niet # 8 Plots Potpourri # 9 Knuffels # 10 De erfenis # 11 Het systeem # 12 Familiealbum # 13 Dromen # 14 Thuiskomen # 15 Onmogelijke liefde # 16 Verzamelaars # 17 Praktische oplossingen # 18 Halve waarheden # 19 De wonderlijke avonturen van de familie Omerovic # 20 De weg terug # 21 Vriendschap in blik # 22 Lief dagboek Zoeken Uw verhaal Heeft u zelf een persoonlijk verhaal dat aansluit bij een van de thema’s? Onze makers komen graag bij u langs om uw (anonieme) verhaal op te nemen. Stuur ons uw verhaal, voorzien van naam en telefoonnummer via het volgende formulier. Over Plots Plots is een programma met onwaarschijnlijke maar ware verhalen rond één thema. Kleine menselijke verhalen die je raken en je aan het denken zetten, waar je mond van openvalt of hardop bij in de lach schiet. Plots is gebaseerd op het Amerikaanse documentaireprogramma This American Life en wordt vervaardigd door de makers van de bekroonde VPRO-serie 1 Minuut. Plots komt tot stand met steun van het Mediafonds. Makers Plots wordt gemaakt door: Katinka Baehr, Chris Bajema, Bente Hamel, Esma Linnemann, Tjitske Mussche, Jennifer Pettersson, Laura Stek, Jair Stein en Stef Visjager. Productie: Sharon de Vries. Eindredactie: Jair Stein en Katinka Baehr.

advertentie