Arthur Schlesinger en Jackie Kennedy

ovt 18 september 2011

Arthur Schlesinger en Jackie Kennedy

ovt 18 september 2011

Deze week verscheen het boek ‘Jacqueline Kennedy: Historic Conversations on Life With John F. Kennedy’met bijbehorende geluidsopnames. Gebaseerd op de geheime gesprekken die familievriend en historicus Arthur Schlesinger voerde Met de Jackie Kennedy, weduwe van president John Kennedy.
In alle commotie rond de publicatie van de interviews met Jacqueline Kennedy is weinig aandacht voor degene die haar indertijd de interviews afnam. Dat was Arthur Schlesinger jr, de historicus die zeer nauw bij het presidentschap en de familie van JFK betrokken was. Wie was deze man? Was hij vooral historicus, of moeten we hem achteraf meer als PR-functionaris en pleitbezorger van de Kennedys beoordelen? Amerikanist Hans Veldman over Schlesinger, zijn interview en zijn dubbele positie op de rand van de macht.
‘Mijn leven met John F. Kennedy -Jacqueline Kennedy
Historische gesprekken met Arthur M. Schlesinger jr. – 1964’
Uitg. Het Spectrum, Isbn 9789000304028

Dit fragment is onderdeel van

OVT

Een programma over de onvoltooid verleden tijd, met discussies, reportages en ooggetuigenverslagen. M.m.v.: Michal Citroen, Mathijs Deen, Paul van der Gaag, Astrid Nauta, Hans Olink, en Jos Palm. 10.05-12.00: De column van de schrijfster en actrice Annemarie Oster. 11.05-12.00: 11.25 Het Spoor terug: De affaire Oss. Naar aanleiding van het uitkomen van de film De Bende van Oss, een tweeluik over het ware verhaal. Deel 1: De criminaliteit. Door een grote hoeveelheid inbraken, moorden en brandstichtingen, kreeg Oss in de jaren dertig landelijke bekendheid. In 1935 wist een speciale eenheid van de marechaussee een einde te maken aan de misdaadgolf. Samenstelling: Paul van der Gaag.