De avonden

De avonden

EERSTE UUR
Gesproken Uitzicht van Etna Vesuvia, zangeres te Amsterdam.

Gesprek met Maarten van Buuren, professor in de Franse taal- en letterkunde. Hij vertaalde voor de Historische Uitgeverij een boek van de Frans-Roemeense filosoof Emil Cioran: 'Bestaan als verleiding'. Cioran, levend tussen depressie en extase, geldt als een van de beste stilisten van de Franse literatuur.

Toon Tellegen
Onder de titel "Is er dan niemand boos" verschijnt er bij Querido binnenkort een bundel dierenverhalen van Tellegen. In De Avonden leest hij er een aantal voor. Vandaag de eerste.

Gesprek met Lidy van Marissing over haar dichtbundel "Éen kraken is te horen".
Dit is poezie die niet wil verleiden maar overtuigen, merkte een criticus op over haar gedichten. Uitgegeven bij Van Gennep.

Arnon Grunberg vanuit New York
Een kort verhaal.

TWEEDE UUR
Gesprek met Leon Gommers over zijn nieuwe boek "De ziel van de kakkerlak" (Bezige Bij).
Het verhaal speelt in de jaren tachtig. In Groningen woont de kraker Oscar, die deel uitmaakt van het leger werklozen, ook wel vrijwilligers genoemd. De krakers houden zich bezig met wegwerpkunst en periodieke, vaak gewelddadige ontruimingen. Dan ontmoet Oskar een theatergroep uit Barcelona...
De ziel van de kakkerlak handelt over krakers, verliezers, liefde en feminisme. Oftewel: waar gingen de jaren tachtig ook alweer over?

Klein Concert
Deel 1 van sessie opnamen en portret van de folkband The Sixth Great Lake.

advertentie