De avonden

De avonden

HET EERSTE UUR

- Gesproken uitzicht. van Sven de Graaf , planner bij de Amsterdam Thuiszorg.

- Er moet wat gebeuren Culturele actualiteit.
De Raad voor Cultuur bepleit het opheffen van culturele radioprogramma's. Raadslid Gerard Hulshof, tevens voorzitter van de commissie Media, aan de tand gevoeld door Anton de Goede.

- Mijn muziek. Wouter Pleijsier praat met Johannes van Dam over Die Zauberflöte van W.A. Mozart.

- Gesprek met een luisteraar.

HET TWEEDE UUR

- Opspraak.
Nooit uitgezonden vraaggesprek met de schrijver W.F. Hermans (1921-1995) dat Antoine Verbij op 16 maart 1994 hield naar aanleiding van Hermans' lezing over taboes, op die dag uitgesproken in De Balie in Amsterdam. Verbij blikt terug op het interview: 'een van de meest onprettige ervaringen uit mijn leven'.

- De wijde blik. Radiokunst door Mat Wijn

- Armeno’s muziek
Armeno Alberts bericht over de wondere wereld van de geluidskunst, het electro akoestische panorama en andere muzikale curiosa. Deze week: De CD Gravikords, Whirlies en Pyrophones.

HET DERDE UUR
- De documentaire.
“Nooit zonder Kaart” In het stadje Gotha in Oost-Duitsland wordt al vanaf 1855 een geografisch tijdschrift gemaakt door toonaangevende geografen: Petermanns Geographische Mitteilungen. Elke editie van het blad bevatte de nieuwste kaarten, die gemaakt waren op grond van de bevindingen van de ontdekkingsreizigers. Alle nieuwe technieken om kaarten te maken, werden bedacht door een en dezelfde man, de cartograaf August Petermann. De Nederlander Jan Smits, jarenlang kaartbeheerder van de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag, maakte een inventarisatie van al die kaarten in het onlangs verschenen boek Petermann's Maps.

- Het geluid van Nederland. Peter te Nuyl in de archieven van Hilversum.

- De eerste bladzij van het boek Iemandsland van Hedda Martens. Uitgegeven bij Querido.

advertentie