De avonden

De avonden

EERSTE UUR

‘Gesproken uitzicht’ van Niels ’t Hooft, schrijver in Utrecht. Onlangs verscheen zijn roman Sneeuwdorp bij uitgeverij Querido

‘Over muziek’. Aad van Nieuwkerk in gesprek met Paul Goodman en Julia Whybrow van De Verborgen Planeet, het festival voor Elektronische Tapemuziek op het NDSM-terrein in Amsterdam (zie ook Café Sonore ).

‘Special rond Jacques van Tol’. Succesvol, maar ook geheimzinnig
tekstschrijver (1897-1969), die vele hits schreef voor Louis Davids, sketches voor Snip en Snap, en liedjes voor bijvoorbeeld Lou Bandy en andere groten uit de dertiger jaren. Tijdens de oorlog stond hij aan het hoofd van het antisemitische Zondagmiddagcabaret van Paulus de Ruiter, maar in het laatste oorlogsjaar veranderde hij radicaal van inzicht, haalde onderduikers in huis en maakte zelfs een illegaal krantje. Na de oorlog belandde hij in een landverraderskamp, maar onder allerlei pseudoniemen bleef hij niettemin liedjes en sketches schrijven voor onder meer Wim Sonneveld, Corry Brokken en Eddy Christiani.

TWEEDE UUR

‘Music-Hall’, rechtstreeks vanuit Studio Desmet in Amsterdam. Het Music Hall Orkest en charme-zanger Bart de Ruiter brengen de mooiste liedjes van ’spookschrijver’ Jacques van Tol. Verder optredens van Wim de Bie, Hans Vervoort, Bernhard Christiansen en Maurits Cornmelis, en Ton Rozeman.

DERDE UUR

‘Architectuur’. Marten Minkema gaat op pad met kleurcartograaf Rob van Maanen, door Flevoland, op zoek naar goed en slecht kleurgebruik. Want hoe kunstmatiger het landschap - zoals in de polder - hoe groter onze verantwoordelijkheid om kleur goed te gebruiken. Van Maanen legt uit waarom dat net zo belangrijk voor ons is als schone lucht en zuiver drinkwater.

‘Muziek uit de Caraïben’. Haïti, deel 8: de nieuwe generatie. Een programma van Bas Springer.

‘De eerste pagina’ van een nieuw boek. 'Een andere Boudewijn Büch. Terugblik op een vriendschap' van Harry G. M. Prick ( Herinneringen)
Uitgeverij Aspekt.

advertentie