De avonden

De avonden

EERSTE UUR

'Music-hall'
Rechtstreeks en vrij toegankelijk voor publiek.
Adres: Studio Desmet.
Plantage Middenlaan 4a in Amsterdam. Presentatie: Wim Noordhoek.
Met teksten van Wim de Bie, Tsjebbe Hettinga, Hugo Koolschijn, Hanz Mirck en Jan Mulder. En muziek van de 'Ventures in Space', door het Music-Hall Orkest met Fay Lovsky en Cock van Vuuren.

TWEEDE UUR

Een gesprek met de architectuur-criticus Bernard Hulsman over het goeroeschap van architect Rem Koolhaas.

'Meesterwerken uit de Afrikaanse popmuziek'
Vierentwintigste aflevering over de muziek uit Congo. In Memoriam: Franklin Boukaka (deel 2)

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Kleuterpop

vanaf 00:05:12

Bob Bolleman interviewt het zangeresje Rimmie, dat dat momenteel een hoofdrol vervult in de musical 'Mag ik je marmotje zien'. Haar single Teenyweenywoops stond 5 weken nummer vier in de hitlijsten en nu is haar tweede single uit: Hey ha! Haar publiek bestaat uit meisjes van 3 tot 9 jaar.

Spreek ik met de moordenaar Jan Mulder? U heeft toch gisteren uw vrouw gewurgd?

vanaf 00:12:02

Jan Mulder wordt gebeld door een journalist van weekblad 'Actueel', die hem voor een andere Jan Mulder houdt. Hij belandt acuut in een identiteitscrisis.

Onder de wereld

vanaf 00:23:05

Tsjebbe Hettinga draagt 'Onder de wereld' voor, een gedicht in het Fries. Voor de niet-Friezen onder ons geeft Hugo Koolschijn vervolgens de Nederlandse vertaling. Het gedicht is afkomstig uit de bundel 'Platina de zee'.

Annie M.G. Schmidt

vanaf 00:36:08

Hanz Mirck is bezig met het op muziek zetten van gedichten. Hij zingt nu een gedicht van Annie M.G. Schmidt.

De Andere wereld

vanaf 00:40:02

We komen terug op de commotie rond Jomanda. Onlangs beweerde de gebedsgenezeres goede berichten te hebben ontvangen uit de Andere Wereld. Men zou daar goedkeuring hebben gehecht aan de paranormale handelingen die zij in Deze Wereld verricht. Verslaggever Bob Bolleman sprak met een woordvoerder van de Andere Wereld.

Wij hadden er de huid niet voor

vanaf 00:47:04

Mirck en Heytze werden net niet de nieuwe Dichters des Vaderlands, deze eer was voor Simon Vinkenoog. Ze danken hun kiezers voor het vertrouwen en feliciteren Vinkenoog van harte met zijn zege - in dichtvorm, dat spreekt.

Miskend talent

vanaf 00:48:32

De verkiezing van Simon Vinkenoog tot tijdelijk Dichter des Vaderlands, heeft grote publicitaire aandacht getrokken. Ondertussen is in regionaal-literaire kringen veel rumoer ontstaan. Plaatselijke dichters vinden dat zij structureel achtergesteld worden. Dichter Jan Iepenburg uit Rhenen maakt tegenover verslaggever Bob Bolleman van zijn hart geen moordkuil.

advertentie