Villa VPRO

o.a. Komt Griekenland er ooit nog uit? Knokkelkoorts in Nederland

Villa VPRO

o.a. Komt Griekenland er ooit nog uit? Knokkelkoorts in Nederland

NULL

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Bart Knols over dengue op Bonaire

vanaf 00:03:17

In de Nederlandse gemeente Bonaire dreigt een dengue-epidemie. Dengue is een ernstige virusziekte die wordt overgebracht door muggen met soms de dood tot gevolg. Ondanks een brandbrief  van bezorgde bewoners en Kamervragen aan de regering, kijkt minister Schippers van Volksgezondheid tot nu toe passief toe. Muggenexpert Bart Knols deed onderzoek op Bonaire. Hij maakt zich grote zorgen…

orde in de klas van juf Coenen

vanaf 00:08:41

Hevige verontwaardiging, kamervragen, een bezorgde minister. Toen een leerkracht twee maanden geleden door de politie werd opgepakt omdat hij een leerling te hardhandig uit de klas zou hebben gezet was het land te klein. In Metropolis Radio gaan we deze week kijken hoe rellende pubers elders in bedwang worden gehouden, Vandaag een bijdrage van Tjitske Mussche die meeloopt in de klas van juf Coenen.

Tim Legierse over Griekenland

vanaf 00:14:13

Het nieuws over Griekenland lijkt dramatischer dan ooit. De staatsschuld blijkt 20 miljard hoger dan verwacht, de banken komen er niet uit onder welke voorwaarden ze een deel van de schuld kwijt zullen schelden en minister Jan Kees de Jager zegt te verwachten dat het rapport van de troika negatief zal zijn. Het geld is op en de tijd is op. Tim Legierse, econoom bij de Rabobank, volgt de ontwikkelingen in het eurogebied en in de zuidelijke landen in het bijzonder. Hij wordt er soms moedeloos van.

Fred Stroobants vanuit Straatsburg

vanaf 00:34:31

Schuld en Boete

vanaf 00:41:07

Het Openbaar Ministerie blijkt een extern communicatiebureau te hebben ingehuurd voor de teksten in de grote vastgoedfraudezaak Klimop. Kunnen officieren die niet meer zelf schrijven? Grote drugszaken komen voor de rechter, maar de hoofdverdachten blijven buiten schot. Het financieel tribunaal is geopend vandaag. Waarom is dat goed nieuws? We praten er over met de strafrechtadvocaten Marnix van der Werf, Theo Hiddema en Wim van de Pol van Crimesite.