Villa VPRO

o.a. Tweespalt binnen de PvdA, Bloedstollend slot Blauwbaards Bruiden

Villa VPRO

o.a. Tweespalt binnen de PvdA, Bloedstollend slot Blauwbaards Bruiden

Oud-AIVD directeur Arthur Docters van Leeuwen begrijpt niets van de bezuiniging op de AIVD. Renate Dorrestein leest het laatste deel van haar luisterboek Blauwbaards bruiden voor en de Vlaamse politicus Bruno Tobback blikt met ons vooruit op het PvdA-congres komende zaterdag. IN het Parlement, het spel en de knikkers ... en dat gaat naadloos over in ons politieke panel Het Vragenuur. Dit keer met Joost Vullings (NOS), Paul Jansen (De Telegraaf) en D66-kamerlid Stientje van Veldhoven.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Bezuinigingen AIVD moeten van de baan

vanaf 00:02:52

Arthur Docters van Leeuwen, oud-directeur van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst begrijpt de harde bezuiniging van PvdA en VVD op de AIVD niet. "De opstellers van het regeerakkoord hebben volgens hem net als minister Plasterk geen argumenten, maar slechts het mantra dat er is afgesproken dat er wordt bezuinigd", zegt oud-directeur Arthur Docters van Leeuwen in NRC Handelsblad. Hij licht zijn uitspraak bij ons toe.

Slot Blauwbaards Bruiden

vanaf 00:08:59

Renate Dorrestein schreef in de week van het Luisterboek het verhaal Blauwbaards Bruiden, te horen in vier delen. Vandaag deel 4.

Bruno Tobback over PvdA

vanaf 00:14:13

Zaterdag komt de Partij van de Arbeid bij elkaar. Het belangrijkste agendapunt is het nieuwe beginselprogramma. Terug naar de oude sociaal-democratische waarden. Het congres wordt met bijzondere belangstellling gevolgd door Bruno Tobback, voorzitter van de Vlaamse Sociaal democraten. Hij is een generatiegenoot van Diederik Samsom waarmee hij regelmatig contact heeft over hoe het verder moet met de wereld. Hij is te gast

Politiek panel Het Vragenuur

vanaf 00:35:49

Aan tafel zitten D66 kamerlid Stientje van Veldhoven en de parlementair journalisten Joost Vullings (NOS) en Paul Jansen (De Telegraaf). Het gaat natuurlijk over staatssecretaris Weekers die in de problemen zit vanwege de grootschalige belastingfraude van huur- en zorgtoeslagen door Bulgaren. Wist hij daar wel of niet van? Ambtenaren zeggen van wel, maar Weekers ontkent. Vandaag is ook het debat over de brief van het Kabinet aan Brussel over de begroting van 2014 waarin staat dat we keurig in de pas zullen lopen wat betekent dat we het tekort niet hoger zullen laten oplopen dan 3%.

Het parlement, het spel en de knikkers

vanaf 00:35:59

Henk Krol van 50-plus kwam vorig jaar met twee zetels in de Tweede Kamer.  50-plus groeit in de peilingen en daar worden andere politieke partijen zenuwachtig van. Volgens Krol wordt er alles uit de kast gehaald om hem in diskrediet te brengen. Krol in het parlement, het spel en de knikkers gemaakt door Klaas den Tek.

advertentie