Interview

Interview

De Islam in Rotterdam

Gesprek met Leefbaar Rotterdam-wethouder Marco Pastors, die het initiatief nam tot een stadsdebat over de rol van de islam in Rotterdam. Aanleiding voor het debat zijn de felle discussies die de afgelopen twee jaar in de stad zijn gevoerd over de islam. Vooral met Pastors' strijd tegen de opvallende vormgeving van moskeeën joeg hij moslims tegen zich in het harnas.
---

Wildwonen op IJburg

Een eigen huis bouwen, op eigen grond en bijna zonder regels. Voor velen een droom.
Op het steigereiland, onderdeel van het nieuwste Amsterdamse stadsdeel IJburg, kan dat. Wildwonen noemen ze dat daar. Maar is het wel een droom?
Verslaggever Teun van de Keuken volgt enkele pioniers tijdens de moeizame weg van het eerste idee tot de laatste steen.

Afl. 3: Hubert en Petra slaan hun eerste paal en Menny heeft verkeerd begroot en twijfelt nu aan de haalbaarheid van de door haar gewenste keuken
---

Waar het om gaat: Woningcorporaties

Waar het nu om gaat is een opmerkelijke vraag van PvdA tweede kamerlid Staf Depla aan minister Dekker van VROM. Staf Depla maakt zich namelijk zorgen over een mogelijke megafusie van woningcorporaties. Ooit waren woningcorporaties gemeentelijke instellingen. Nu zijn het al jaren zelfstandige bedrijven die maar groter en groter willen worden en inmiddels 2,4 miljoen woningen in bezit hebben.
De sociaal democraat Staf Depla vraag de minister nu of dit wel een verstandig beleid is. Een beleid dat onder drie opeenvolgende sociaal democratische ministers vorm heeft gekregen.
Gerard Legebeke heeft Staf Depla aan de telefoon.
---

advertentie