Interview

Interview

Nationale coördinator terreurbestrijding

Interview met Tjibbe Joustra, oud-topman van het UWV die na de 'toiletpotten'-affaire werd aangesteld als nationale coördinator terreurbestrijding. Hij adviseert de ministers Donner en Remkes over maatregelen om terreur te voorkomen en werkt aan een bureau van specialisten van de inlichtingendiensten, de douane en de marechaussee.
---

Wildwonen op IJburg, deel 4

Een eigen huis bouwen, op eigen grond en bijna zonder regels. Voor velen een droom.
Op het steigereiland, onderdeel van het nieuwste Amsterdamse stadsdeel IJburg, kan dat. Wildwonen noemen ze dat daar. Maar is het wel een droom?
Verslaggever Teun van de Keuken volgt enkele pioniers tijdens de moeizame weg van het eerste idee tot de laatste steen.

Aflevering 4: Het stadsdeel geeft alle eigenaars grond met een eenheidsbevorderend afscheidingsmuurtje erop. Die eigenaars kunnen daar mee doen wat ze willen. Over de balk gegooid geld dus.
---

Waar het om gaat: Huisartsen versus No-claim

Waar het nu om gaat is dat de LHV niet mee kan werken aan de invoering van de no-claim. VVD kamerlid Frans Weekers verwijt de Landelijke Huisartsen Vereniging "onverantwoordelijkheid en zotheid", door te melden dat zij niet mee kunnen werken aan de invoering van de no-claim per 1 januari 2005. "Is het niet kunnen, of niet willen? Volgens mij het laatste. Laten ze daar duidelijk over zijn".
Gerard Legebeke in gesprek met Frans Weekers.
---

advertentie