Interview

Interview

Discussie over de vraag of de situatie in de prostitutie-branche verbeterd is sinds de opheffing van het bordeelverbod in 2000. Volgens Karina Schaapman, PvdA-gemeenteraadslid in Amsterdam, vertrekken steeds meer prostituees uit seksclubs om in het escort-circuit aan de slag te gaan, waar controle ver te zoeken is.

Schaapman schreef, samen met Amma Assante, een notitie over de prostitutie in Amsterdam anno 2005 onder de titel 'Het onzichtbare zichtbaar gemaakt'. Die notitie maakt de balans op van 5 jaar gelegaliseerde prostitutiepraktijk en wordt volgende week aan het Amsterdamse gemeentebestuur aangeboden.

Naast Schaapman zijn te gast: Marianne Jonker, voorzitter van Vakwerk, de belangenvereniging van prostituees (voorheen verbonden aan De Rode Draad); en Andre van Dorst, directeur van de Vereniging Exploitanten van Relaxbedrijven, waarbij ongeveer 300 seksinrichtingen zijn aangesloten.

---

Waar het om gaat is dat de actiegroep Samen Tegen Racisme afgelopen zondag demonstreerde tegen de komst van president Bush naar de begraafplaats Margraten, omdat zijn bezoek niets te maken zou hebben met vrede en herdenking, maar met het winnen van zieltjes voor zijn heilloze oorlogen.

Teun van de Keuken praat erover met Mirjam Aourach, Midden-Oosten onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam en lid van de actiegroep Samen Tegen Racisme.

advertentie