Het interview

Het interview

'Ze kunnen hun borst natmaken', zei minister Plasterk gisteren over de kritiek van de oppositiepartijen op de keus van het kabinet om eerst 100 dagen het land in te gaan alvorens met concreet beleid te komen. 'Ik ga er gewoon mee door'.
Hoewel het kabinet de stageperiode pas over enkele weken in beleid vertaalt, werd in de Utrechtse Jaarbeurs gisteravond alvast een afsluitende marathon-bijeenkomst georganiseerd met burgers. Aansluitend was het voltallige kabinet te gast in het tv-programma Knevel & Van de Brink.
Drie van de oppositiepartijen die hun borst kunnen nat maken ofmisschien al natgemaakt hebben, zijn te gast: allereerst Mark Rutte, fractieleider van de VVD, Femke Halsema, fractieleider van GroenLinks en tenslotte Agnes Kant van de SP

'Uit de Shit'
Bij wie kloppen jongeren aan als ze 'in de shit' zitten? Niet bij ouders, leerkrachten of de jeugdhulpverlening, zoveel is wel duidelijk. Daarom heeft het jongerencentrum Odeon in het Brabantse Veldhoven het project 'Uit de Shit' bedacht: jongeren interviewen andere jongeren om te vragen bij wie ze om hulp en advies vragen als ze problemen hebben. Die interviews worden gefilmd en van de compilatie wordt een videoclip gemaakt voor de gemeente Veldhoven. Dat moet ervoor zorgen dat de jeugdhulpverlening beter op de behoeftes van jongeren aansluit. Onze verslaggever Anne-Will Fisser was bij het opnemen van een interview en bezocht het jongerencentrum Odeon in Veldhoven, waar coverbandje Patatje Metal net aan het oefenen was.

Darfur
Fotograaf Daimon Xanthopolous reisde viijf weken door Darfur.
Hij legde er het dagelijks leven vast in een provincie van Soedan zo groot als Frankrijk waar bijna niemand meer in zijn eigen dorp woont.
Zijn foto's verschenen deze maand in Onze Wereld.

advertentie