Matthijs Bierman directeur van Triodos over duurzaam bankieren

Matthijs Bierman directeur van Triodos over duurzaam bankieren

Duurzaam Bankieren

Vandaag maakt de Triodos Bank de resultaten bekend van de uitgifte van certificaten van aandelen, waarmee de bank het eigen vermogen flink wil verhogen. Interview met Matthijs Bierman, directeur van Triodos Bank Nederland, over groen en duurzaam bankieren in een tijd waarin het - mede dankzij Al Gore - hip is, de rol van aandeelhouders in het bankwezen, de toekomst van ABN AMRO, en de discussie over de 'uitverkoop' van het Nederlandse bedrijfsleven.

El Hema

Hoe zou een Arabische Hema er uit zien? Dat is de centrale vraag van de El Hema-tentoonstelling die de Stichting Mediamatioc organiseert in Amsterdam. De Hema stond aanvankelijk kritisch tegenover het project, maar overlegde gisteren met de organisatie van de tentoonstelling. Gesprek met ontwerper Willem Velthoven, drijvende kracht achter El Hema.

Update Zimbabwe

De inflatie zou tussen de 4000 en 4500 procent bedragen. De schappen in de winkels zijn leeg en er is schaarste aan benzine. Maar nog altijd lijkt de crisis in Zimbabwe niet ernstig genoeg om president Robert Mugabe ten val te doen komen. Pascal Richard is coördinator van Zimbabwe Watch een coalitie van Nederlandse hulporganisaties die hun krachten gebundeld hebben. Hij is deze week in Zimbabwe om partnerorganisaties en de oppositie te ontmoeten.

advertentie