HET INTERVIEW

HET INTERVIEW

09.00 - 10.00: HET INTERVIEW


Bram Bakker is te gast, psychiater in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis. Zijn boek 'Te gek om los te lopen, misverstanden in de psychologie' verschijnt vandaag.
Bakker hekelt het gebrek aan bewogenheid bij veel van zijn collega's en de lange wachtlijsten in de geestelijke gezondheidszorg die te wijten zijn aan 'vergaderende zielenknijpers die elkaar de bal toespelen'.

Verder een impressie van een optreden van Bakker en zijn cliënt Rogi Wieg, de schrijver/dichter die zijn ervaringen met Bakker verwerkte in zijn laatste roman.

Op deze discussie een reactie van Christoph Hrachovec, directeur van het psychiatrisch ziekenhuis in Wolfheze.

----


Vier weken lang publiceerde het weekblad HP/De Tijd het relaas van prinses Margarita en haar man, Edwin de Roy van Zuydewijn.
Na de publicatie van het eerste verhaal in de serie Oranjebitter, viel een groot deel van de spraakmakende journalistieke gemeenschap auteur Thieu Vaessen heen.
'De koninklijke soap gaat over niets', schreef Kees Lunshof, adjunct hoofdredacteur van de Telegraaf. 'Het klakkeloos publiceren van verhalen 'van horen zeggen' neemt ziekelijke vormen aan', betoogde Elsbeth Etty in NRC Handelsblad.
Nu zijn serie is afgesloten, slaat Thieu Vaessen deze week terug met een groot artikel over 'Beatrix en haar lakeien', waarin hij de slaafse mentaliteit van de vaderlandse pers hekelt.

Kees Schaepman praat met Thieu Vaessen en met Elsbeth Etty vanuit studio Desmet in Amsterdam.

----

advertentie